salvini seehofer kickl
Utrikes

Tyskland, Italien och Österrike överens – skytteltrafiken över Medelhavet måste stoppas

Publicerad 7/12/2018
Annons

”Om den italienska modellen blir europeisk är det ett skäl till att vara stolt”, säger den italienske inrikesministern samtidigt som den svenska migrationsministern konstaterar att Sverige blir allt mer isolerat i frågan.

ett EU-toppmöte i Innsbruck på torsdagen kom Matteo Salvini, Horst Seehofer och Herbert Kickl – Italiens, Tysklands respektive Österrikes inrikesminister, överens om att stoppa flödet och att bara riktiga flyktingar som flyr krig ska släppas in i Europa.

De tre ministrarna uppgav även att man planerar att mötas igen den 19 juli i Wien för att fortsätta det positiva samarbetet och förverkliga detta viktiga projekt.

– Vi är överens om väldigt viktiga saker som rör Europas framtid, sa Kickl.

Herbert Kickl beskriver migration som en fråga där det rått oreda under en lång tid vilket man nu vill åtgärda genom att försvåra för migranter att nå Europa – förutom de verkligt hjälpbehövande.

Salvini å sin sida uppger att han är nöjd ifall de italienska förslagen blir europeiska sådana med en minskning av resor över Medelhavet, dödsfall och kostnader.

Ambitionen är att migranter som plockas upp i Medelhavet ska föras till mottagningscenter i Nordafrika.

På mötet fanns bland andra migrationsminister Heléne Fritzon (S) med som avvisade övriga länders ambition om att stänga EU:s gränser och kunde konstatera att Sverige blir allt mer isolerat i migrationsfrågan.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
847Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons