Den tyska huvudstaden har tillkännagivit planer på att etablera sitt första hbtq-vänliga daghem där barn upp till fem år ska få se hur det är att vara homosexuell. Samtidigt förekommer uppgifter om att en välkänd pedofilsympatisör ingår i ledningen.

Daghemmet har för avsikt att visa upp fler pedagogiska böcker där homosexuella par är huvudpersonerna och hoppas kunna göra det lättare för unga att komma ut som homosexuella. Personal kommer att krävas att antingen vara en del av hbtq-gemenskapen eller ha mycket goda kunskaper om den.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Invandrargäng förnedrar HBTQ-aktivist – ”Rätt åt trans-bög-rasist-fittan”

– Vårt koncept i sig är detsamma som för andra daghem. Hbtq-livsstilen borde helt enkelt vara lite mer synligt, säger chefen för verksamheten.

Enligt tidningen BILD är 60 av de 93 platserna redan bokade.

– Föräldrar vars son gillar att bära klänning och hårspännen på sin födelsedag hörde av sig, rapporterade verkställande direktören entusiastiskt.

Pedofilsympatisör

Samtidigt är verksamheten kontroversiell. Enligt BILD innehåller föreningens styrelse den välkände pedofilsympatisören Rüdiger Lautmann, som tidigare har krävt att straffansvaret för sex med barn ska avskaffas, och som enligt uppgift står de gröna nära.

1994 gav han ut boken Die Lust am Kind: Portrait des Pädophilen, som många menar är trivialiserande.

LÄS ÄVEN: Florida förbjuder hbtq-porrundervisning i skolan för småbarn

Man påpekar att individen inte ska ha något att göra med daghemmets dagliga verksamhet, vilket de medger skulle ha varit ”problematiskt”.