Efter ett flertal situationer där ungdomsgäng rånat äldre personer i Uddevalla har boende nu valt att själva gå ut och varna grannskapet för farorna.

I februari blev en man brutalt rånad på plånbok och ryggsäck av ett ungdomsgäng på sju personer i det invandrardominerade och så kallade utsatta området Hovhult. Enligt polisen blev mannen misshandlad med strypgrepp och sparkar och hotades till livet med pistolliknande föremål.

Nu uppmärksammas en fortsatt rånvåg där gärningsmännen återigen rör sig i grupp.

LÄS ÄVEN: Invandrargäng rånade 70-årig kvinna med rullator

På lördagseftermiddagen blev två kvinnor i 80-årsåldern med rullatorer utsatta för väskryckningar i området av ungdomsgäng med upp till sex personer. Nu har boende i området satt upp informationsblad för att varna för ”bekymmer med ungdomar”.

”Försöker ta sig in hos boende”
Enligt informationen uppges ungdomarna försöka ta sig in i bostäder ”förmodligen i avsikt att råna”. Därför varnas de boende att alltid hålla ytterdörren låst och att aldrig släppa in någon okänd person. Vidare uppmärksammas även väskryckningar i närområdet där man ber alla att vara uppmärksamma när man rör sig utanför sitt hem.

Polisen kritiseras för utelämnade signalement
I helgen publicerade polisen ett inlägg på sitt Facebookkonto för att be om tips från allmänheten rörande ”3-6 yngre killar”. Men flera personer besvarar inlägget med att fråga vad gärningsmännen har för signalement.

https://www.facebook.com/polisenvastrafyrbodal/posts/2282867592041975

LÄS ÄVEN: Kvinna rånad i hemmet av maskerade män – bakbands medan rånarna letade värdesaker