En 19-årig tyska rapporteras ha lyckats fly efter två års fångenskap i en lägenhet i den italienska staden Cesano, strax utanför Rom. Enligt tysk och italiensk media har hon under tiden i fångenskap kontinuerligt våldtagits och misshandlats. Två förövare har gripits, den ende uppges vara en tidigare pojkvän. Båda männen är pakistanska migranter.

Il Giornale rapporterar att den 19-åriga kvinnan anlände till Italien tillsammans med sin 29-årige partner, en man från Pakistan utan känt tidigare kriminellt förflutet. De två flyttade in i en lägenhet tillsamman med ytterligare en pakistanier, en 36-årig man. Denne har haft åtskilliga problem med att leva efter italiensk lag och uppges vara välkänd av den lokala polisen.

Kort efter att de flyttat in blev den unga tyskan fånge i lägenheten. De två männen uppges ha hållit henne inspärrad i nära två års tid och har vid upprepade tillfällen våldfört sig på henne.

LÄS ÄVEN: Migrationskaos på italienska Lampedusa: ”Nära bristningsgränsen”

Rymde efter två års fångenskap

Den 27:e maj i år lyckades hon slutligen rymma. Hon tog sig ut på gatan och fick där hjälp att larma polisen.

De båda pakistanierna arresterades omgående och placerades i förvar. En domare har på begäran av åklagare beordrat att männen ska sitta inlåsta i väntan på rättegång. Männen utreds för flera brott, bland annat kidnappning, uppger Spiegel.

– Lyckligtvis är den unga kvinnan välbehållen, säger en talesman för polisen till BZ Berlin.

LÄS ÄVEN: 18-årig italienska misstänks ha styckats levande av illegal migrant