För några dagar sen stötte den 22-åriga studenten Élisabeth ihop med tre män på gatan i Strasbourg som misshandlade henne för att hon enligt trion visade alltför mycket av kroppen och inte var undergiven nog.

Det var i fredags som 22-åringen stötte ihop med tre unga män i 20-årsåldern som hade åsikter om att hennes ben syntes. En av dem ska ha sagt ”Titta på ludret i kjol”, och då hon svarat med ”Vad för något?” blev trion än mer aggressiva.

– Du håller käft, din slampa, och du slår ned blicken, sa en av dem.

Sedan höll två av männen fast henne medan en tredje gav henne ett knytnävslag i ansiktet. Omkring 15 personer ska ha bevittnat händelsen men ingen vågade ingripa.

Som resultat av misshandeln fick 22-åringen en blåtira. Till media säger hon att det kunde ha varit värre och att man inte ska skrämmas och sluta gå ut eller sluta klä sig i kjol. Samtidigt konstaterar hon att Strasbourg har blivit mycket farligare för kvinnor.

Slag orsakade fraktur

I början av september drabbades två andra unga kvinnor i Strasbourg av något liknande. De hade begett sig ut på en utflykt till en sjö då en ung man på scooter dök upp.

Då han blev alltför jobbig utdelade en av kvinnorna en örfil, varpå mannen slog kvinnan flera gånger i ansiktet. Misshandeln gjorde så att kvinnan fick en fraktur vid ögat och inte kunde leva normalt under två månader.

Inte heller denna gång vågade någon som bevittnade händelsen ingripa.

– Man har inte längre rätten att bara säga nej, säger väninnan.

LÄS ÄVEN: Frankrike: Franska barn i minoritet i många städer enligt ny statistik

Båda fallen har uppmärksammats i franska medier men ingenstans nämner man något om gärningsmännens ursprung.