appar facebook instagram twitter
Utrikes

Unga använder Instagram och TikTok för att söka information

Publicerad 7/21/2022
Annons

Enligt Googles interna data använder nästan hälften av Generation Z – personer som växt upp efter millennieskiftet – hellre appar och plattformar som Instagram och TikTok för att söka information än mer traditionella sökmotorer.

Det är inte bara Googles sökmotor 40 procent av Generation Z ratar, man väljer även bort Google Maps. För att möta konkurrensen och försöka locka en yngre publik ändrar nu Google funktioner i sin sökmotor och Maps. Samtidigt utgör TikTok inte bara ett hot mot Googles sökmotor men även YouTube.

TikTok är den snabbast växande sociala medieappen och har exploderat i popularitet under de senaste åren – så mycket att det inspirerade konkurrenter som Instagram och Snapchat att lansera liknande videofunktioner i Reels och Spotlight.

Försöker hänga med

Nu har en Googlechef bekräftat att TikToks format förändrar hur unga människor gör internetsökningar, och Google arbetar för att hänga med.

– Vi möter stark konkurrens från en rad källor, inklusive allmänna och specialiserade sökmotorer, såväl som dedikerade appar, kommenterar en talesperson.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
826Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons