Polisen skjutningar feature

Arkivbild/Faksimil Youtube.

Inrikes

Ungdomar häktas efter mord på sushirestaurang

Publicerad 2/5/2023
Annons

Det var på lördagen förra veckan som en 15-åring sköts till döds när han befann sig på en restaurang i Skogås i södra Storstockholm. Den 17-årige yngling som misstänks ha lurat offret till platsen greps senare samma kväll misstänkt för medhjälp till mord. Nu har fler personer häktats för inblandning i mordet.

Personen som är misstänkt för att ha avlossat det dödande skottet är en 15-årig yngling. Den häktade nekar till brott. Enligt uppgift ska 15-åringen ha varit på rymmen från ett HVB-hem under tiden för skottet. Också en 16-åring har häktats misstänkt för att ha skyddat den presumtive skytten, han är känd av polisen sedan tidigare.

LÄS ÄVEN: Gängkriget eskalerar – statsministern: ”Vi ska göra som Danmark”

Polisen är förtegen om den mördade är inblandad i något av de många kriminella nätverk som är baserade i Stockholms förorter. Det finns emellertid uppgifter om att personer i offrets omedelbara närhet som ska ha varit oroliga över hans val av umgänge.

När det kommer till personerna som gripits vill åklagaren som leder förundersökningen, Ida Arnell, inte heller kommentera om de häktade har någon koppling till sagda nätverk.

Även om motiven förblir oklara kan dådet kopplas till den våldsvåg som just nu pågår i Stockholm. Det handlar om skjutningar och sprängdåd, vilka kan knytas till de kriminella nätverken som är baserade i Stockholms förorter och som slåss sinsemellan om andelar på den kriminella marknaden.

LÄS ÄVEN: Video: Skjuter med automatvapen i flerfamiljshus

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
839Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons