Bilbränder bilbrand brand

Genrebild. Foto: Faksimil Facebook

Inrikes

Ungdomsgäng misstänks för 14 bilbränder och raketbeskjutning i natt

Publicerad 1/22/2020
Annons

Tidigare på onsdagsmorgonen har en serie bilbränder inträffat på fem adresser i Gävle. Minst 14 bilar har eldhärjats och raketskjutning har ägt rum.

Det första larmsamtalet inkom till polisen strax innan klockan 04 från Porfyrvägen i den invandrardominerade stadsdelen Sätra som flera gånger uppmärksammats i media för gängrelaterade våldsbrott.

Inom loppet av en timme mottog polisen ytterligare larm rörande bilbränder på fyra andra adresser i Sätra. Enligt Andreas Örth vid polisens radioledningscentral finns det vittnesuppgifter om ungdomsgäng som ska ha setts vid bränderna och även avfyrat raketer.

– Vi har alla skäl att tro att det finns samband mellan bränderna eftersom det finns ett samband i tid och plats, säger Örth till SVT.

Polisen har inte tid

År 2017 föreslog riksdagsledamot Lars Beckman (M) att militär borde sättas in i Sätra för att upprätthålla allmän ordning. Detta efter att polisen tydliggjort för honom att de saknar resurser för att sköta bevakning i området.

– Under vissa tider är det extremt rörigt och oroligt i Sätra. Jag har pratat med ICA-handlaren där som menar att det orimligt att det är sådan otrygghet i Sätra centrum. Polisen har svarat honom att de inte har tillräckligt med resurser att vara där hela tiden, berättade Beckman för SVT.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
654’Burger King-turken’ misshandlar svensk: ”Vem var det som skrek?”
Annons