villaran-dom-feature

Foto: Polisen

Inrikes

Ungdomsvård för rånare som sköt småbarnspappa

Publicerad 9/12/2022
Annons

De två 17-åriga rånare som i april i år sköt en småbarnspappa inför hans barn vid ett rånförsök mot en villa i Västerås har fått sin dom.

Den ene av dem, Nour Yaouno, döms till ett år och tre månaders sluten ungdomsvård för försök till grovt rån. Den andre, Reswan Daniel Yari, döms till ett år och sex månaders ungdomsvård för försök till grovt rån och grovt vapenbrott.

De döms också att solidariskt betala drygt 260 000 kronor i skadestånd.

Straffrabatt på grund av ålder

Tingsrätten skriver att straffvärdet för brotten motsvarar sex års fängelse respektive fängelse i sex år och tio månader för en vuxen person. Att gärningsmännen frihetsberövas en bråkdel av den tiden beror på att de är så pass unga.

Båda 17-åringarna har invandrarbakgrund, men är svenska medborgare och kan därför inte utvisas från Sverige.

Kom hem från barnkalas

Den drabbade barnfamiljen hade den 23 april i år precis kommit hem från ett barnkalas när rånarna slog till. Rånarduon var ute efter pappans Rolexklocka, de sköt honom i benet inför hans barn, men flydde från platsen utan att få med sig något rånbyte.

”Trots att det har varit fråga om ett kort händelseförlopp är det enligt tingsrättens mening uppenbart att händelsen varit mycket hotfull och skrämmande för hela familjen”, skriver tingsrätten i sin dom.

LÄS MER: Här slår rånarna till mot barnfamilj – skjuter pappa inför barnen

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
849Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons