Viktor-Orban-ny

Ungerns premiärminister Viktor Orbán. Foto: Annika Haas.

Utrikes

Ungern: Höjd skatt för förespråkare av illegal invandring och planerad grundlagsändring

Publicerad 6/20/2018
Annons

Organisationer som främjar illegal invandring ska åläggas en skatt på 25 procent.

– Vi vill använda skattepolitik för att intensifiera arbetet mot organiserad migration, sa den ungerske finansministern på tisdagen.

Premiärminister Viktor Orban och hans administration fortsätter enträget att vägra ta emot migranter EU vill påtvinga medlemsländerna med hänvisning till att dessa, som till största del består av muslimer, hotar Europas kristna civilisation.

Orban har uppgett att lagen ”Stoppa Soros”, som ämnar till att kriminalisera alla former av hjälp till illegala invandrare, ska bli en av de första den nya regeringen klubbar igenom.

Man utlovar även en ändring i konstitutionen som stipulerar att ingen ”främmande befolkning” kan bli bosatt i Ungern.

”Stoppa Soros” innebar först en skatt på 25 procent för de så kallade icke-statliga organisationer som ligger bakom stora delar av människosmugglingen till Europa över Medelhavet och som i huvudsak finansierades med pengar utanför Ungern, något som dock ändrats i det reviderade förslag man nu lagt fram.

Lagen är nu istället mer bred och förutom den höjda skatten ska enskilda icke-statliga organisationer som främjar illegal invandring och ses som en säkerhetsrisk kunna förbjudas helt.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons