Ungern Wallström

T.v. Ungerns utrikesminister Peter Szijjarto. T.h. Utrikesminister Margot Wallström. Foto: Faksimil YouTube/Josve05a

Utrikes

Ungerns utrikesminister: ”Sveriges migrationsvänliga regering har styrt landet till otrygghet”

Publicerad 1/3/2019
Annons

Den föregående veckan kritiserade utrikesminister Margot Wallström Ungern för sin avvikande åsikt i många värderingsfrågor. Wallström beskrev Ungern som problematiskt och att EU ”måste titta hårdare på länder som avviker”. Nu svarar Ungerns utrikesminister Peter Szijjarto på kritiken, ”Sveriges invandringsförespråkande regering har styrt Sverige till otrygghet”.

Trots att Sverige har en övergångsregering och ingen vet när en ny regering kommer att vara på plats ger sig utrikesminister Margot Wallström ändå ut i världspolitiken och kritiserar andra länder.

I en intervju med DN attackerade utrikesminister Margot Wallström Ungern genom att kalla landet för problematiskt. Enligt Wallström är Ungerns avvikande åsikt från EU i många värderingsfrågor något som förhindrar EU att tala som en enad samling ut mot omvärlden och nu minskar tålamodet för landet.

– Ja, vi har ju sagt det ett tag. Jag tror kanske att vi måste titta hårdare på de länder som avviker.

LÄS ÄVEN: Ungerske utrikesministern: ”Den invandringsvänliga svenska regeringen har på nytt attackerat Ungern”

Nu svarar Ungern på kritiken genom utrikesminister Peter Szijjarto och säger att Viktor Orbáns regering valts av en stor majoritet av folket för en tredje gång. Samtidigt passade Szijjarto på att ge en känga åt Sveriges regering.

– Sveriges invandringsförespråkande regering har styrt landet till otrygghet. Det är okänt när Sverige kommer att få en ny regering. Ändå känner Wallström att det är viktigt att kritisera Ungern, förklarade Szijjarto.

LÄS ÄVEN: Ungerns premiärminister försvarade sitt land inför EU-parlamentet

Utrikesministern förklarade även att ”vi vet att de invandringsförespråkande krafterna inte tolererar oliktänkande”. Det är däremot ingenting som Ungern kommer att rätta sig efter.

– Vi kan försäkra den svenska utrikesministern att vi kommer hålla Ungern ungerskt, oavsett omständigheter, förklarade Szijjarto.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons