Enligt Clintons långvarige politiske rådgivare Dick Morris ligger Hillary i startgroparna för att meddela sin kandidatur till nästa års presidentval. Enligt Morris ska förra valets förlorare mot Donald Trump ha sagt att hon tror sig ha ”satts till världen av Gud för att bli president”.

Morris uppgav att Hillary är beredd att göra allt som står i hennes makt för att få en returmatch mot Trump om presidentposten. Det är något som hon enligt rådgivaren anser att hon förtjänar.

Det blir i så fall tredje gången hon kandiderar. Hon förlorade mot Barack Obama som Demokraternas kandidat 2008, erövrade kandidaturen 2016 men förlorade sedan i presidentvalet mot Republikanernas kandidat Donald Trump.

Enligt Morris har Hillary tvekat på grund av allt tal om maken Bills sexuella snedsteg som så när fick honom avsatt från presidentposten i slutet av 90-talet och som var ett diskussionsämne också under Hillarys kampanj 2016.

Flera skandaler

Samtidigt uppmärksammades Hillary personligen i ett antal skandaler som kom i dagen under presidentvalskampanjen, dels relaterade till hur hon skött sitt ämbete som utrikesminister under Barack Obama och dels för påstådda oegentligheter kopplade till organisationen Clinton Foundation som hon driver ihop med maken Bill.

Morris uppger vidare att Hillary kommer att tillkännage sin kandidatur så snart Joe Biden drar tillbaka sin, vilket hon sägs vara övertygad om att han kommer att göra. Med honom ur bilden anser sig Hillary vara självskriven att stå näst på tur.

Hillary har själv kommit med antydningar om att hon kan komma att kandidera igen. I samband med en medverkan i nyhetsprogrammet PBS Newshour uttryckte Hillary åsikten att hon redan slagit Trump en gång och ”självklart kan göra det igen”.

”Crooked Hillary”

Donald Trump har i sociala medier utmanat vad han kallar ”Crooked Hillary” på ytterligare en duell om presidentposten men ställer samtidigt som villkor att hon förklarar sig när det gäller alla brott och oegentligheter hon är misstänkt för.

Hillary ska ha besvarat inviten med orden ”Fresta mig inte”.