Under Almedalsveckan högg 33-årige Theodor Engström mitt i en folksamling ihjäl 64-åriga psykiatrisamordnaren Ing-Marie Wieselgren med kniv. Motivet har varit höljt i dunkel men nu kommer uppgifter som indikerar att den person som egentligen skulle mördas är Centerledaren Annie Lööf.

Det har inte gått att hitta någon koppling eller motiv mellan gärningsman och mordoffer för det uppmärksammade dådet. Theodor Engström har bland annat i avsaknad av ett sådant bedömts vara psykiskt sjuk. Han har dock samtidigt erkänt att mordet var ett politiskt motiverat terrordåd,

Dessa omständigheter har inte gått att logiskt förena – förrän nu. Uppgifter indikerar nu att den egentliga måltavlan var Centerpartiets ledare Annie Lööf som precis skulle hålla en presskonferens på platsen när mordet begicks.

Bekräftas av åklagare

Det är statsradion som rapporterar att Lööf av Gotlands tingsrätt tilldelats ett målsägandebiträde relaterat till rättegången mot Theodor Engström för mordet i Almedalen under politikerveckan. Kammaråklagare Henrik Olin som håller i målet säger till Ekot att åtalet är formulerat så att C-ledaren varit måltavla för brottet.

– Brottsmisstanken är formulerad på så sätt att det är riktat mot henne.

Lööf bekräftar själv på sin Facebooksida uppgiften att hon tilldelats en offentlig försvarare relaterat till det aktuella brottet. Hon skriver att ”det är omskakande” att så här få klart för sig att hon varit ett tilltänkt mordoffer. I övrigt vill hon inte ge några kommentarer.

LÄS MER: 64-åriga Ing-Marie mördades i Almedalen
LÄS MER: Åklagaren: Visbymördaren lider av psykisk ohälsa
LÄS MER: Han mördade Ing-Marie i Visby
LÄS MER: Säpo: Visbymordet är ett terrorbrott
LÄS MER: Visbymördaren var psykiskt sjuk
LÄS MER: Ing-Marie Wieselgren ingrep mot våldtäktsman i Stockholm