Enligt uppgifter till Newmax TV från Ric Grenell, tillförordnad högste chef för USA:s nationella underrättelsetjänsts, har Donald Trump ”personligen, vid upprepade tillfällen, sagt att han tänker ställa upp igen” för att bli USA:s president.

Det var i lördagens sändnng av nyhetskanalens program ”The Count” som Grenell avslöjade vad Trump sagt till honom.

– Det återstår att se om han infriar löftet och vad som blir av det. Det är en lång väg dit.

Grenell avvisade samtidigt de rykten som varit i omlopp om att Trump är i färd med att bild ett eget parti, Patriot Party.

– Helt klart är Trump Republikan och ska kandidera på nytt som sådan.

Vidare menade Grenell att den interna maktkampen inom det Republikanska partiet mellan Trump-anhänare och -motståndare, som av media framställs som splittring och söndring, i själva verket är en hälsosam politisk dialog och inte något destruktivt.

– Dragkampen borgar för ett bättre parti.

Den tidigare Vita huset-rådgivaren Sebastian Gorka kommenterade att Demokraternas kritik mot att Trump använder begrepp som ”patriot” och ”America First” bara gynnar Republikanerna i striden om väljarna.

– Tillåt mig skratta: när blev ordet ”patriot” kontroversiellt? En patriot är någon som älskar sitt land, men det här är den bisarra värld vi lever i nu, 2021. Vi hade en president som blev vald på parollen ”America First” och vi har nu fått en Biden-administration som säger: ”Nej, vi ska avskaffa detta”.

– Vilken president. vilken premiärminister kan säga ”Vårt land ska inte sättas främst”? President Joe Biden har lovat att montera ned Trump’ ”America First”-policy eftersom han har hamnat i klorna på en anti-amerikansk, Amerikahatande vänster. Det är dessa människor som påstår att vi är ett i grunden rasistiskt land, att det sitter i våra gener.

Trumps eventuella planer på att återta Vita huset kan grusas om han fälls i den nya riksrätt som Demokraterna nu avser ställa den tidigare presidenten inför. Utsikterna att få Trump fälld är emellertid små då det krävs kvalificerad majoritet för detta.