Donald-Trump-746636—foto-Gage-Skidmore,-Wikimedia-Commons

Bild: Gage Skidmore.

Utrikes

UPPGIFTER: Donald Trump siktar på att återta Vita huset i nästa val

Publicerad 1/25/2021
Annons

Enligt uppgifter till Newmax TV från Ric Grenell, tillförordnad högste chef för USA:s nationella underrättelsetjänsts, har Donald Trump ”personligen, vid upprepade tillfällen, sagt att han tänker ställa upp igen” för att bli USA:s president.

Det var i lördagens sändnng av nyhetskanalens program ”The Count” som Grenell avslöjade vad Trump sagt till honom.

– Det återstår att se om han infriar löftet och vad som blir av det. Det är en lång väg dit.

Grenell avvisade samtidigt de rykten som varit i omlopp om att Trump är i färd med att bild ett eget parti, Patriot Party.

– Helt klart är Trump Republikan och ska kandidera på nytt som sådan.

Vidare menade Grenell att den interna maktkampen inom det Republikanska partiet mellan Trump-anhänare och -motståndare, som av media framställs som splittring och söndring, i själva verket är en hälsosam politisk dialog och inte något destruktivt.

– Dragkampen borgar för ett bättre parti.

Den tidigare Vita huset-rådgivaren Sebastian Gorka kommenterade att Demokraternas kritik mot att Trump använder begrepp som ”patriot” och ”America First” bara gynnar Republikanerna i striden om väljarna.

– Tillåt mig skratta: när blev ordet ”patriot” kontroversiellt? En patriot är någon som älskar sitt land, men det här är den bisarra värld vi lever i nu, 2021. Vi hade en president som blev vald på parollen ”America First” och vi har nu fått en Biden-administration som säger: ”Nej, vi ska avskaffa detta”.

– Vilken president. vilken premiärminister kan säga ”Vårt land ska inte sättas främst”? President Joe Biden har lovat att montera ned Trump’ ”America First”-policy eftersom han har hamnat i klorna på en anti-amerikansk, Amerikahatande vänster. Det är dessa människor som påstår att vi är ett i grunden rasistiskt land, att det sitter i våra gener.

Trumps eventuella planer på att återta Vita huset kan grusas om han fälls i den nya riksrätt som Demokraterna nu avser ställa den tidigare presidenten inför. Utsikterna att få Trump fälld är emellertid små då det krävs kvalificerad majoritet för detta.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
596Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons