Kinesiska myndigheter håller kristna fångna i hemliga, mobila ”transformeringsläger” för att få dem att göra avkall på sin tro. Det hävdar källor som Radio Free Asia talat med.

Det är en medlem av den kristna kyrkan i provinsen Sichuan, vars namn hemlighålls, som vittnar om att han tillfångatogs och spärrades in i en anläggning som drivs av Kinas kommunistiska parti tillsammans med den hemliga polisen. Där fick han efter en räd mot kyrkan 2018 sitta i tio månader.

LÄS ÄVEN: Kina stänger kyrkor och fängslar präster i ”Mao-liknande” förföljelse

Enligt mannen handlade det om en mobil anläggning som kunde sättas upp var som helst och hade personal från flera olika statliga departement. Huvudmålet för verksamheten var kristna. Han ska ha hållits i ett rum utan fönster och blivit slagen och ”mentalt torterad” vilket resulterade i att han utvecklade ett självskadebeteende. Fångar som vägrar att erkänna sina ”misstag” hölls i isolering under långa perioder.

Varnar för västerländska krafter

Säkerhetspolisen och myndigheterna genomför regelbundna räder mot inofficiella så kallade huskyrkor som inte är sanktionerade av kommunistpartiet. Under president Xi Jinping har man betecknat kristendom som en farlig utländsk import och man varnar för ”infiltration av fientliga västerländska krafter” i form av religion.

LÄS ÄVEN: Kina skriver om Bibeln och Koranen – ska överensstämma med socialistiska värderingar

Kommunistpartiet förordar ateism och utför stränga kontroller av religiösa medborgare.