Foto: Per A.J. Andersson.

Uppgifter: Thomas Mattsson fick sparken från Expressen

247 Shares

I juli meddelande den vänsterliberala boulevardtabloidens chefredaktör Thomas Mattsson att han lämnar posten som tidningens överbefälhavare. Det hette då att detta skedde på eget initiativ men nu erkänner den hårt kritiserade och brottsdömde tidningsmannen att han fick sparken.

De rykten som florerade i samband med Mattssons plötsliga sorti bekräftas nu. Det är till Dagens Media som Mattsson uppges ha vidgått att det inte var ett eget beslut att lämna tidningen, utan att han tvingades bort. Som skäl anges samarbetssvårigheter, men Mattssons tio år långa chefredaktörskap har kantats av många skandaler.

LÄS MER: Thomas Mattsson avgår som chefredaktör för Expressen med omedelbar verkan

Det handlar bland annat om domar för vapenbrott, hårt kritiserade uthängningar av privatpersoner för deras åsikter skull, samarbete med våldsbejakande vänsterextrema grupperingar, ett stort antal fällningar av hos Pressens Opinionsnämnd och andra pressetiska övertramp.

Det är fortfarande oklart vad Thomas Mattsson planerar att göra härnäst och i vilket publicistisk sammanhang han eventuellt ämnar att dyka upp.

247 Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.