Enligt ett officiellt uttalande från Vita huset i helgen ska den amerikanske presidenten Donald Trump ha besökt Walter Reed Military Hospital i Bethesda, Maryland för en ”snabb undersökning och provtagning”. Enligt sajten Infowars källor ska anledningen ha varit befarad förgiftning.

Sjukhusbesöket var inte listat på presidentens allmänna schema, vilket indikerade att det inte var en rutinmässig undersökning.

Enligt uppgifter ska besöket ha berott på att Trumps ”provsmakare” blivit akut sjuk och förts till sjukhus. Man ska ha hittat en biprodukt av ett gift som är väldigt svårt att upptäcka och som har en tidsfördröjd effekt. Giftet ska vara av nyare typ som man vanligtvis inte testar för då det inte är välkänt.

Trump ska sedan ha tagits till samma anläggning där man utfört ett batteri tester för att avgöra ifall han hade fått i sig giftet i fråga. Fallet håller nu på att utredas.

Vita huset har ett komplicerat system för att förse presidenten och dennes familj med mat. Framför allt jobbar Vita husets kök med företag som har genomgått bakgrundskontroller.

Systemet ska ha införts under Ronald Reagans presidentskap.