I ett videoklipp som har fått stor spridning uppges turkiska extremister från ’Grå vargarna’ som stöttar president Recep Tayyip Erdoğan attackera och jaga ut syrier som är bosatta i landet.

Scenerna ska utspela sig i sydvästra Turkiet där flera större gäng av män rör sig framåt aggressivt för att få människor att fly Turkiet och röra sig mot Greklands gräns och vidare in i Europa.

LÄS ÄVEN: Erdogans agerande är en krigsförklaring mot Europa

Ett videoklipp visar hur flera av deltagarna gör Grå vargarnas tecken med händerna i samband med att de rör sig framåt för angripa.

https://twitter.com/BasedPoland/status/1234443837096984576

Löfvens minister kopplas till Grå vargarna

År 2016 framkom det uppgifter att den islamistiske miljöpartisten tillika bostadsministern Mehmet Kaplan varit på en större middagsbjudning tillsammans med medlemmar från Grå vargarna. På middagen deltog även turkiska riksförbundets vice ordförande, Barbaros Leylani, som några dagar tidigare hade polisanmälts för hets mot folkgrupp efter att ha uttryckt sig hatiskt om armenier i ett tal på Sergels torg i Stockholm.

Kaplan tvingades avgå som minister, bland annat till följd av medieuppmärksamheten kring hans samröre med Grå vargarna.


Kaplan syns andra från vänster. Foto: Faksimil Facebook

LÄS ÄVEN: Kaplan lämnar Miljöpartiet

Erdoğan uppges släppa ut fångar

Enligt uppgifter i sociala medier har den turkiska presidenten benådat migranter som suttit fängslade och släppt dem fria mot kravet att de beger sig mot den grekiska gränsen. Nedan ett vittnesmål:

https://twitter.com/BasedPoland/status/1234422330354479104

Tiotusentals försöker bryta igenom

Videoklipp filmade från Greklands gräns visar hur tiotusentals migranter har samlats och trycker på mot för att bryta igenom. Samtidigt fortsätter president Erdoğan att ordna med fria bussresor till gränsområdet.

https://twitter.com/BasedPoland/status/1234550539934892033

Turkiets inrikesminister stoltserar

På måndagen publicerade den turkiske inrikesministern Suleyman Soylu ett Twitterinlägg i vilket han uppger att över 117 000 migranter hittills har lämnat Turkiet.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Grekisk polis utsätts för stenar och tårgas av ankommande migranter