Alltmer tyder på att coronaviruset härstammar från ett laboratorium i den kinesiska staden Wuhan. Enligt nya uppgifter ska Världshälsoorganisationen, WHO, ha känt till förloppet och bistått Kina med att undanröja spåren.

För ett par veckor sen skrev Samhällsnytt om uppgifterna som gjorde gällande att viruset kommer från ett av två möjliga laboratorier i Wuhan, detta enligt en kinesisk rapport som fram tills dess inte uppmärksammats.

I denna beskrevs hur man bedrivit forskning på fladdermusviruset i de två anläggningarna och att det sedan förmodligen förts till marknaden i staden – där man överhuvudtaget inte sålde fladdermöss – av misstag.

LÄS MER: UPPGIFTER: Viruset kom från kinesiskt labb

Enligt de senate uppgifterna, som härstammar från flertalet källor Fox News talat med, ska forskningen på viruset ha bedrivits för att demonstrera att Kinas kunskaper på området är lika bra eller bättre än USA:s.

En anställd på laboratoriet ska ha smittats av viruset och sedan spridit det bland befolkningen i Wuhan. Den kinesiska staten dolde och ändrade sedan data, prover förstördes, lokaler skrubbades rena och information tystades. Doktorer som försökte varna världen tystades också.

Enligt källorna utgör detta den mest kostsamma mörkläggning en regering någonsin gjort sig skyldig till och WHO, som anklagas stå Kina nära, ska ha varit med från början och hjälpt staten att undanröja spåren.

När president Donald Trump fick frågan på den senaste pressträffen antydde han att uppgifterna kan stämma.

LÄS ÄVEN: Trump drar in pengarna till WHO: ”Politisk korrekthet sattes före liv”