För ett par veckor sen delade Tom Van Grieken från det nationalistiska partiet Vlaams Belang ett videoklipp på trängseln utanför en moské i Antwerpen. Till detta kommenterade han att detta var det verkliga skälet till att man infört strängare karantänsregler i staden. Detta menar företrädare för två moskéer är att uppvigla hat och diskriminering.

Det var i samband med firandet av offerfesten som avslutar muslimernas vallfärd till Mekka samlingen utanför en moské fångades på film och Van Grieken spred på sociala medier.

”Detta är det verkliga skälet till att hela Antwerpen straffas”, twittrade Van Grieken. Detta tolkades som uppvigling till hat och svartmålning av muslimer som skälet till ökningen av coronaviruset enligt två moskéer som nu anmält uttalandet.

LÄS ÄVEN: Corona ökar kraftigt i Danmark – sju av tio fall i invandrarområden

Från moskén som filmades påstår man att det var på grund av säkerhetsåtgärder i samband med pandemin det bildades en folkmassa och kö utanför. Man påstår även att polisen kom till platsen för att säkerställa att alla höll adekvat avstånd och man ska inte ha upptäckt något att anmärka på.

I videoklippet som ska ha tagits innan polisens ankomst praktiseras dock uppenbarligen inget socialt avstånd.

LÄS ÄVEN: Över 1 000 döda i corona – invandrare överrepresenterade

authorimage