I ett brev som publicerades i måndags varnar över 120 pensionerade generaler för att USA befinner sig i djup fara och står under ett enormt överfall från personer och grupper som tror på socialism och marxism. De uppmanar amerikaner att engagera sig mer politiskt och agera mot hotet.

”Vår nation är i djup fara. Vi befinner oss i en strid för vår överlevnad som en konstitutionell republik som ingen annan tid sedan vårt grundande 1776. Konflikten står mellan supportrar av socialism och marxism och supportrar av konstitutionell frihet”, skriver generalerna.

De fördömer fjolårets presidentvalsprocess och varnar för att demokraterna med nya lagförslag kan komma att förstöra rättvisa val samt se till så att de får sitta vid makten för evigt. Man har bland annat kallat krav på ID i samband med röstning ”rasistiskt” då det skulle försvåra för minoriteter och illegala invandrare att rösta.

LÄS ÄVEN: Franska generaler varnar för inbördeskrig – stöds av Le Pen

De fördömer också president Joe Bidens administration för att agera på ett ”diktatoriskt sätt” då man gått förbi kongressen med mer än 50 presidentorder för att ändra på beslut från Trumps administration. Andra områden man kritiserar är överdrivna nedstängningar och censur av både det skrivna och talade ordet vilket man menar utgör direkta attacker på amerikaners grundläggande rättigheter.

Man uppmanar till stöd för politiker som motarbetar socialism, marxism och progressivism samt att man inte ger efter för krav på särrättigheter för extremistgrupper vars mål är att splittra landet i olika fraktioner.

Illegala invandrare

Generalerna tar även upp strömmen av illegala invandrare som för med sig en omfattande ekonomisk belastning, brottslighet, sänkta löner och illegal röstning i vissa delstater. Man vill förstärka gränsskyddet och fortsätta att bygga på muren. Suveräna stater måste ha kontrollerade gränser, påpekar man.

Vidare kallar man Kina för det största externa hotet mot USA och fördömde Bidens administrations samarbete med det kinesiska kommunistpartiet. I stället vill man se utökade sanktioner och restriktioner mot Kina.

Politisk korrekthet

Man vill inte att militären ska användas som ”politiska brickor” för att skydda Kapitolium mot ett icke-existerande hot. Militären borde heller inte tvingas acceptera politiskt korrekta regler eller kritisk rasteori på bekostnad av krigsföring. Politisk korrekthet menar man eroderar och skadar moralen och sammanhållningen.

De fördömer även anarkin i vissa städer och nämner Joe Bidens mentala och fysiska hälsa ”som inte kan ignoreras” samt påpekar att han snabbt måste kunna rätt beslut som påverkar den nationella säkerheten.