➤ USA säger att de förhandlat sig till en avsevärd minskning av FN:s budget. Över 285 miljoner dollar, cirka 2,4 miljarder kronor, kommer budgeten minskas med för 2018-2019. Detta utgör cirka fem procent av FN:s totala budget som nu blir 5,4 miljarder dollar eller 45 miljarder kronor.

Det är dock oklart hur mycket budgetnedskärningen påverkar USA:s bidrag. Nikki Haley, USA:s FN-ambassadör sa att organisationens ”ineffektivitet och slöseri” är välkänd.

– Denna historiska minskning i utgifterna – utöver flera andra åtgärder för ett mer effektivt och ansvarigt FN – är ett stort steg i rätt riktning.

– Även om vi är glada över resultatet av detta års budgetförhandlingar kan ni vara säkra på att vi fortsätter att titta på sätt att förbättra FN:s effektivitet samtidigt som vi skyddar våra intressen.

Detta kommer efter att Donald Trump hotade att dra in bistånd till de länder som i FN röstade emot hans beslut att flytta USA:s Israel-ambassad till Jerusalem.

LÄS MER: USA fördömer FN:s försök att styra över amerikansk politik

Tidningen Times of Israel rapporterar även att de förhandlar med ytterligare tio länder om att flytta ambassaderna till Jerusalem. Tidigare i veckan bekräftade Guatemala att de flyttar sin ambassad och nu ryktas det om att Honduras blir nästa land.

Israel och Honduras har haft god relation de senaste åren och under 2016 skrevs ett avtal där Israel accepterade att kraftigt förbättra Honduras militär för att de ska kunna bekämpa landets organiserade brottslighet. Honduras var även ett av de nio länder som röstade nej till resolutionen i FN som Samhällsnytt tidigare skrivit om.