bolton brexit

John Bolton. Foto: Vita huset

Utrikes

USA redo stötta England vid en avtalslös Brexit

Publicerad 8/14/2019
Annons

USA vill hjälpa England att undvika eventuella negativa konsekvenser vid en avtalslös Brexit. Det sa Donald Trumps säkerhetsrådgivare John Bolton.

– Om det kommer till en avtalslös Brexit är det den brittiska regeringens beslut. Vi kommer stötta det entusiastiskt.

Han förklarade att det kan ske i form av mini-avtal om frihandel mellan USA och Storbritannien, enligt CNBC. Inledningsvis skulle det handla om avtal sektor för sektor, där de mer komplicerade delarna tas senare. Målet är ett heltäckande handelsavtal men den finansiella sektorn ses som en av de svårare sektorerna att sluta ett avtal för.

Storbritanniens nya premiärminister Boris Johnson säger sig vilja omförhandla Brexit-avtalet men EU har svarat att de inte är beredda att omförhandla de delar Johnson vill förändra.

John Bolton är i London under två dagar och söker ett förbättrat förhållande efter vad som beskrivits som ”spänt” under Theresa Mays regering.

– Vi är med er, vi är med er, ska Bolton ha sagt till journalisterna efter första dagens möten.

”EU tvingar folket att rösta om och om”
Han sa att brittiska tjänstemän gett honom känslan att de var fast beslutna om att ära 2016 års folkomröstning om att lämna EU. Någon Bolton stöttar:

– Detta är mode i Europeiska Unionen: När folket röstar på fel sätt utifrån vad eliten vill så tvingar de bönderna att rösta igen och igen tills de får som de vill, sa han.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1071Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons