Fotbolls-vm i Qatar har omgärdats av flera kontroverser rörande bland annat homosexuella, något som är olagligt i det muslimska landet. Nu har det amerikanska fotbollslandslaget ändrat färgerna i lagloggan.

USA:s vm-trupp för män visar sitt stöd för hbtq-gemenskapen genom en laglogga med regnbågetema i deras träningsanläggning och mediaarbetsrum.

LÄS ÄVEN: Qatarisk vm-ambassadör: ”Homosexualitet är en skada i sinnet”

Designen har sju regnbågsfärgade vertikala ränder under ”USA” med mörkblå bokstäver och är en del av initiativet Be The Change som teamet antog 2020 med målet att inspirera åtgärder i frågor om social rättvisa.

– När vi är på världsscenen och när vi är på en plats som Qatar är det viktigt att skapa medvetenhet om dessa frågor och det är vad Be the Change handlar om, sa USA:s herrlandslagstränare Gregg Berhalter på en pressträff på måndagen.

– Det är inte bara i USA som vi vill uppmärksamma sociala frågor, det är också utomlands. Vi inser att Qatar har tagit stora kliv och det har gjorts massor av framsteg men det finns en del arbete kvar att göra.

LÄS ÄVEN: Qatar använder fotbolls-vm för att sprida islam

Regnbågsmärket kommer dock inte att bäras av laget under vm-spel.