Nikki Haley

USA:s FN-ambassadör Nikki Haley. Foto: Jorge Intriago.

Utrikes

USA stoppar bistånd till Pakistan och palestinska flyktingar

Publicerad 1/3/2018
Annons

➤ USA:s FN-ambassadör Nikki Haley meddelade under tisdagen att USA ämnar stoppa bistånden till United Nations Relief and Works Agency (UNRWA).

Detta innebär att USA har beslutat att stoppa bistånden som går till palestinska asylmigranter och till Pakistan. Haley påpekar att USA inte kommer ge bistånd till detta ändamål så länge palestinierna vägrar återvända till fredsförhandlingarna.

USA är den överlägset största bidragsgivaren till detta ändamål och bidrar med 152 miljoner dollar per år. Om palestinierna återvänder till fredsförhandlingsbordet kan USA komma att bidra till UNRWA och palestinska asylmigranter igen.

Det andra beslutet Haley levererade under tisdagen är att USA kommer stoppa bistånden till Pakistan då Donald Trump anser att Pakistan inte gör tillräckligt mycket för att förebygga och stoppa terrorism.

USA stoppar därmed omedelbart en utbetalning på 255 miljoner dollar till Pakistan och påpekar att alla bidrag till landet kan komma att stoppas om de inte motarbetar terrorism mer kraftfullt.

USA har under de senaste 15 åren skickat 33 miljarder dollar i bistånd till Pakistan.

Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
576Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons