Med hänvisning till Donald Trumps insjuknande i covid-19, och trots att presidenten nu är symptomfri och till och med har spår av antikroppar, ställs den andra planerade debatten den 15 oktober in. Samtidigt har graverande uppgifter om debattens moderator framkommit.

Då man föreslog att debatten i nästa vecka i stället skulle hållas digitalt blev det ett direkt nej från Trumps stab, där man påpekar att det visst går att garantera alla inblandades säkerhet och ändå hålla en debatt – precis som i debatten mellan vice presidentkandidaterna med dubbla skydd emellan.

Man menar också att beslutet tagits enbart för att gynna Joe Biden som i en digital debatt skulle kunna ta hjälp av diverse tekniska hjälpmedel för att hänga med.

Från Trumps stab föreslog man att den andra debatten, liksom den tredje, i stället skjuts upp. Men det accepterades inte av Commission of Presidential Debates.

I stället för debatten kommer Trump att hålla ett av sina massiva politiska möten den 15 oktober. Den tredje debatten den 22 oktober kommer dock att hållas som planerat.

Moderator i kontrovers

Samtidigt har den andra debattens moderator, journalisten Steve Scully, hamnat i en kontrovers som kraftigt ifrågasätter hans påstådda objektivitet.

I en tweet som förmodligen var ämnat som ett privat meddelande men skickades för alla att se till Anthony Scaramucci, som en kort tid arbetade för Trumps administration men snabbt sparkades och sedermera blivit en motståndare till presidenten, skrev Scully ”Ska jag svara Trump”.

Enligt Trump har Scully arbetat för Biden, vilket också bekräftats.

I efterhand påstår Scully att någon ”hackat” hans konto och skrivit tweeten.

Att få sitt Twitterkonto hackat är något Scully påstått i en lång rad fall efter att ha tweetat mer eller mindre märkliga saker.