pass usa pixabay
InrikesUtrikes

USA varnar sina medborgare för Sverige

Publicerad 5/6/2018
Annons

Efter att det under veckan skett flera tillslag mot misstänkta terrorister i Sverige går nu amerikanska ambassaden ut med en resevarning för sina egna medborgare.

Det har varit en intensiv vecka för Säkerhetspolisen (SÄPO). I måndags gryning skedde tillslag mot tre misstänkta terrorister i både Stockholmsförorten Akalla och Stömsund i Jämtland. I fallet Strömsund ska även tunnor med kemikalier ha hittats. Under torsdagskvällen skedde ytterligare ett tillslag mot en 30-åring som satt på ett tåg från Malmö till Lund. I samband med gripandet uppges 30-åringen ha haft med sig en karta på Åhlens i Uppsala samt utdrag ur Koranen.

Efter detta har amerikanska ambassaden gått ut med en förnyad terrorvarning för sina medborgare som befinner sig i eller planerar att besöka Sverige. Ambassaden skriver i sin terrorvarning att ”de är fortsatt bekymrade över att terrorister kan ha som mål att slå till mot amerikanska invånare, inklusive barn”. I varningen nämnder de att ”terrorister kan använda sig av ett flertal olika taktiker såsom våldsamma attacker eller kidnappningar”.

De informerar vidare om att ”terrorister tidigare har genomfört terroattacker genom att bland annat använda knivar, vapen och fordon och att attackerna kan rikta sig mot skolor, sjukhus, kyrkor, turistplatser, resecentrum eller andra publika platser”.

Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1060Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons