I ett memorandum på måndagen beordrar William Barr justitiedepartementet att titta närmare på de många uppgifter om oegentligheter med det amerikanska presidentvalet. Samtidigt tar vissa medier tillbaka sina utrop av segrare för enskilda delstater.

I Barrs memorandum skriver justitieministern att nu när röstningen har avslutats är det viktigt att det amerikanska folket kan lita på att landets val genomfördes på ett sådant sätt så att de korrekt reflekterar väljarnas vilja.

Även från senaten godkänner man inte Joe Biden som ny president tills utredningarna är slutförda. Senatens majoritetsledare Mitch McConnell ställer sig bakom Trumps krav på full transparens.

På måndagskvällen svensk tid höll Trumps administration en pressträff där man gjorde klart att valet är långt ifrån över och att man kräver en transparens i processen. Flera tv-kanaler bröt sändningen då man påstod att det Kayleigh McEnany uppgav inte var sant.

Men RealClearPolitics är en av de nyhetssajter som nu justerar läget.

Enligt Trump har man påträffat omfattande fusk och kommer snart att redovisa vad man hittat.

Trump konstaterade även att ifall bara de lagliga rösterna i Georgia räknas vinner han.

Samtidigt kommer fler uppgifter om Dominion, mjukvaran som Samnytt tidigare rapporterat om där ett ”tekniskt fel” gav Joe Biden 6 000 extra röster.

Trump kommenterade också måndagens nyhet om läkemedelsföretaget Pfizers nya vaccin som påstås skydda nio av tio. Enligt Trump väntade man tills efter valet för att släppa detta då man inte ville att det skulle betraktas som en vinst för presidenten.