Kapitolium. Foto: K3nna

USA:s mellanårsval: Republikanerna förlorar makten i Representanthuset – behåller senaten

Delningar

Det demokratiska partiet i USA återtog kontrollen i amerikanska kongressens representanthus i gårdagens val efter åtta år av republikansk majoritet, vilket försvårar Trumps lagstiftningsarbete. Republikanerna lyckades samtidigt utöka sin majoritet i senaten vilket innebär att de kan utse viktiga domarämbeten.

Trump lyckades dock hindra ett totalt övertagande av demokraterna i Kongressen, reagerade positivt på Twitter och kallade det en ”enastående framgång”, med troligt fokus på senatsvalet, rapporterar Fox News.

En framgång var alltså att Republikanerna fortsätter ha kontroll över de viktiga federala domarna, inklusive Högsta Domstolen.

Men Demokraterna vinner alltså Representanthuset vilket inger hopp hos de liberaler som vill utreda och kanske väcka riksrättsåtal mot Trump.

Förlusten i Representanthuset till Demokraterna kommer att leda till två turbulenta år fram till nästa presidentval och de kommer också kunna hindra lagar Trump vill införa, inklusive finansiering av gränsmuren mot Mexiko och nya skattesänkningar för medelklassen.

De exakta storlekarna på respektive partis majoriteter i de olika kamrarna är ännu oklart.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

202 KOMMENTARER

 1. Även om man stärkte positionen i senaten har jag svårt att se en ”success” eftersom man trots allt förlorade representanthuset.
  Summan av kardemumman är ju mindre makt. Därför är ”success” löjligt att använda.

  • Allt är relativt hos oss är det också tvetydigt med SD framgång men utan inflytande men lik förbannat ett steg till

 2. Svårare för Trump att få igenom sin politik nu men ökad chans att bli omvald beroende på att han nu kan lägga fram en massa populära men orealistiska förslag och låta demokraterna stoppa dessa i kongressen och därmed agera likt duktiga idioter.

 3. Ingen blå våg, men en katastrof ändå tycker jag. MSM har lyckats, både här och där, tyvärr.

  Deras demonisering fungerar.

  • Överallt, Kommunismen lockar FOLK som lyssnar på sina STORA ledare: blind , sedan hör de dåligt också, är därför lätt styrda….

 4. Donald Trump har redan lyckats göra de förändringar som landet behövde med en blomstrande ekonomi och arbetsmarknad. Det är nyhetsrapporteringen om vad han åstadkommit positivt som har uteblivit med undantag för Fox och alternativ media.

   • Vem är det som har skapat den skulden tror du? 2009 när Obama tog vid var skulden på 10 biljoner. Obama och mördarhillary dubblade skulden på några få år med sitt krigande.

  • Visst han hdesar lyckats få hat och lögner att regera precis som SD . Men nu måste DT förhandla och det kan bli jobbigt när han vill införa nya reformer eller infra satsningar . Statsskulden är ju inte liten precis . . På tal om nhetsrapportering som är så usel utom på FOX . Iförgår diskuterades The Caravan och om hotet , 15000 soldater vid gränsen mot Mexico fler än i Irak kriget . Men de vilade 1000 miles från gräsen mot USA . Enligt FOX så hade de 43 dagars marsch kvar i hettan . Det var alltså hög tid att kalla in soldater . Han lovade att ge alla en 10% skattesänkning . Problemet är att det KAN INTE han besluta utan representanthuset.Vi får väl se nu när han måste visa sin självdeklaration

 5. Detta måste betraktas som ett relativt lyckat mellanval för Republikanska partiet. Senaten vann R. och det valet var det viktigaste. Kongressvalet är ett typiskt ”Demokrat-val” så här i ”mitt-perioden”. Trump kommer att kunna fortsätta att regera med nästan lika mycket makt.

  Det skulle vara kul att läsa en analys av Björn Nordström i detta tema.

 6. De liberala socialistsvinen är inte intresserade av USA:s välfärd.
  Det enda intresset de har är att fylla USA med illegal valboskap, precis som i Sverige.

 7. Senatsrepublikanerna är mer lojala mot Trump än vad Husrepublikanerna är. Det kan ha bidragit till förlusten i Representanthusvalet.

 8. Sverige är inte en delstat av USA man tycks tro att Sverige är det
  när man slår på TV, det är alldeles nedlusat med program
  om valet där och en hel del omkring.
  TV radio och tidningsfritt är det som gäller nu och en vecka framåt.
  Konstigt att de inte har någon känsla för vad folk i Sverige vill ha.

 9. Nu sitter en politiskt korrekt(ur ett marxistiskt perspektiv) kvinna i SVT och säger att ”alt right” dominerar i social och alternativ media men hon vägrar inse att det beror på att ingen kontrollerar dessa media, än. Folk får än så länge yttra sig fritt. Kulturmarxister är en försvinnande liten del av befolkningen, ändå styr de utvecklingen…

  • Alt right dominerar social och alternativ media, kulturmarxister dominerar regimmedia. Polariseringen i västvärlden är dock inte begränsad till media, och jag tror att det är media som är ansvariga för polariseringen i resten av samhället. Kulturmarxisterna, förrädarna, har skapat en situation där hälften av befolkningen står på en sida, och andra hälften på den andra. Det kan ju bara sluta på ett bra sätt…

 10. SVT är kommunist/globalist-propaganda, det vet vi. Men deras opartiska inställning till verkligheten har aldrig varit tydligare än nu.

 11. Så plockar SVT in Reinfeldt som någon form av expert. I inslaget efter visar de hur psykisk störda lever i Sverige utan vård. Att den inte låter Reinfeldt kommentera resultatet av sin egen politik istället. SVT är en jävla lekstuga för inbördes beundran.
  Reinfeldt är anledningen till av Sverige idag inte har någon ordning på varken polis, sjukvård eller skola, förstår inte journalister detta, ska vi verkligen bara låtsas som att Reinfeldt gjorde ett bra jobb … och så ser vi fram emot nästa melodifestival. Lusten att betala skatt i detta land har verkligen minskat…

 12. Tycker att de som skrev artikeln ska läsa på igen och noga: Den amerikanska kongressen består ut av Senaten och Representanthuset. Demokraterna tar, efter valet, över makten i Representanthuset, inget annat!

 13. Hans egoistiska politiken var den främste orsaken till splittringen av Sverige. Nu sitter han i stasi TV, leker politisk kommentator och snackar om ett splittrat USA och dess orsaker. Man spyr. Kan inte karln nöja sig med uppmärksamhet han redan fått, dra sig tillbaka och räkna sina 20 miljoner han fått för att förråda sitt folk?
  Nu blev den dagen förstörd.

 14. Å nu har samma hänt som i Sverige.En somaliska inkuppad från Minnesota(som kallas lilla Somalia)nu börjar dom ta plats i länders styrande församlingar lite överallt.

  • Och vad är Minnesota känd för? trumvirvel…där etablerade sig Svenskarna som utvandrade till USA.
   De har spridit sina naiva mentala gener i den delstaten…tragiskt men sant. Svenskar och muslimer är en farlig mix.

 15. Arbetslösheten är mycket låg just nu i USA. Är du på plats så är det jobberbjudanden baki jobbbilar (typ bygg) på reklampelare och i affärsfönster. Så lite konstigt är det om nu folk inte vill jobba?

  • Och SVT ser majoriteten i Representanthuset som enbart ett sätt att hämnas på Trump genom att begära ut hans deklarationer, utreda hans sexbrott och kunna ställa honom inför Riksrätt. SVT glömmer att Representanthuset faktiskt har ett ansvar för utvecklingen i landet också och inte bara att hämnas valnederlaget 2016.

 16. Det är verkligen ingen stor majoritet i Representanthuset och det är inte färdig räknat så även om utfallet verkar bli dominans av demokrater så ska de hålla ihop också med minimal majoritet
  I senaten är det tydligare övervikt om än inget jordskred och inte heller färdig räknat

 17. Det är ingen naturlag att en demokratisk majoritet i Representanthuset omöjliggör Trumps politik. Så enkelt är det inte att de måste motsätta sig allt han förslår. Demokraterna kan behöva ta hänsyn till valstrategiska intressen som inte alltid behöver betyda ett nej. Det förhandlas. Reagan hade en demokratisk kongress i båda kamrarna men var ändå framgångsrik. Det intressanta är i vilken riktning som demokraterna går framöver. Ska de bara vara ett parti för högutbildade, vänsterliberala, hbtq-människor eller börja intressera sig för vanligt folk som arbetare och bönder m.fl.?

  • Som du säger alla måste stå emot varje försök Trump gör för de har minimal majoritet om ens någon och det pallar de aldrig utan att svika väljare

  • Skämtar du eller? Frågan är om demokraterna även fortsättningsvis ska vara ett parti för latinos, svarta, korrumperade globalister och indoktrinerade unga ”snow flakes” och gransgenderidipter

   • De har ett vägval att göra. Inget skämt. Många demokrater är besvikna över just den utveckling som du så målande beskriver. De har röstat på partiet i många år men känner inte igen det. Det är en risk för demokraterna som de måste beakta. Antalet bögar är begränsat!

  • Det går inte att jämföra med Reagan epoken och dagens hat demokrater. Trump är nationalist och demokraterna är globalister och har blivit vänster radikala. De krigar med hat mot Trump som person och gör allt för att avsätta Trump där alla medel är tillåtna. Demokraternas politik lyser med sin frånvaro och paralleller kan dras till Sverige där precis samma taktik förs av 7 klövern mot JÅ och medlen för att stoppa JÅ är hat och utfrysning. Egen politik finns inte för att bemöta JÅ.
   Vad blir resultatet, ja i Sverige faller hela vårt samhälle ihop.

 18. Såg just på Twitter:
  ’I’ve been watching politics for a long time and I don’t recall anyone ever being able to call something as complex as control of the House with less than 1/3 of the votes counted and almost no change at that point.’

  Fox presenterade resultatet just som SVT gjorde valnatten i Sverige, med för stor precision för tidigt.

 19. Det första man ser när man slår på TVn på morgonen är folkförrädaren Reinfelt sitta i TV rutan och tala illa om Trump.
  Man kan bli spyfärdig för mindre

  • I Sverige säger alla att det är klart men det är det inte och samtidigt vilket man struntar i att rapportera är guvernörsvalen som pågår samtidigt och det är aningen udda för det är inga små delstater många av dom.

 20. Globalister vill söndra sitt land.
  Varför ha då kvar nationalsången?
  Varför ha kvar flaggan, nationalbeteckningen och samhörigheten till endräkt??
  Globalister är ligister.

 21. Det är ganska vanligt att oppositionen vinner mark mellan val. Det uppseendeväckande här är ju hur lite mark Demokraterna faktiskt har vunnit. De fick majoritet i kongressen med knappt tio mandat, och dem kan de tacka en skev mainstream media för. Demokraterna har inte lärt sig ett dugg sedan 2016, och detta bådar inte speciellt väl för valet 2020, då det måste mycket mer till än denna relativt lilla framgång för att det ska hålla i sig.

  Detta var ingen blå våg.

  • Enligt tidig analys har man fått kvinnor att gå och rösta mer än vanligt men egentligen inte på grund av sakfrågor utan anti Trump och det håller inte i längden

   • Precis som i Sverige är det en aning lättare att indoktrinera kvinnor via media än män eftersom de i allmänhet är mer känslostyrda och mindre kritiskt tänkande

    • Ja tyvärr och det är något vi alla tillsammans måste ändra på i västvärlden. Såklart ska fler och fler kvinnor rösta men inte i stor utsträckning känslomässigt som är så lätt att manipulera.
     Kvinnor följer annan media än män tv program etc så är det ju och reklam ser olika ut för olika grupper och där ligger vi i lä mot globalistmaffians skönmålning

   • Precis, och detta är inget Presidentval, så det handlar nog mindre om sakfrågor och mer om rena missnöjesröster.

 22. Landsförrädaren är i farten
  ”Det är förfärande att behöva följa hur högern och Donald Trump har tagit makten i USA. Det säger den före detta statsministern Fredrik Reinfeldt, som uttrycker oro för en ny våg av folkvalda ledare som ”sätter sitt land främst”

  Fredrik Reinfeldt kan formligen dra åt h—–e !

  • Ja, alla partiledare som sätter sitt land och folk i främsta rummet ska demoniseras och jagas med blåslampa av globalistkontrollerad media och jagas av en flock med folkförrädare som själva har sålt ut sitt land och sitt folk – som Reinfeldt

   • Varför tror du att Trump blev den första att lyckas kommunicera med Nordkorea?
    Jo för han var den första att erkänna att man har rätt att tala och verka för sitt eget lands beslut.
    Så trots att de är motsatser i mycket så yrar inte Trump om FN och vad alla andra tycker.

  • När ska vi slippa den mannen?! Han har försatt Sverige i den värsta situationen sedan andra världskrigets dagar och än ser vi slutet på den eran…

 23. Beklagligt med vänsterns framgångar i kongressen, men det viktigaste är ju ändå uppnått med makten över senaten. President Trump har ju fokuserat helt på senaten i valkampanjen och verkar att ha lyckats med detta. Stort grattis !

 24. Nu kommer demokraterna använda sin nya makt till att obstruera och förstöra så mycket som möjligt fram till valet i hopp om att Trump inte blir återvald. Tråkigt.

 25. Demokraterna har endast en punkt på sin agenda och det är att få bort Trump. För detta är de beredda att ta till vilka fula knep som helst.
  Att de vann är en tragedi för USA, Europa och hela den demokratiska världen. Men Trump ger sig inte så lätt. Han är en hårding, så förhoppningsvis kommer han kunna få det mesta av sin politik genomförd i alla fall. Heja Trump!!

 26. Demokraterna kommer driva anti-trump politik. När Demokraterna lägger fram ett förslag och Trump stödjer det så kommer D ändra sig och rösta ned sitt eget förslag. Sandlåda där med.

 27. Om inte demokraterna hade haft 90% av fake news media på sin sida så hade de varit helt och hållet utraderade vid det här laget

   • Och inte nog med detta förstörelseverk. Putin har ju dessutom alla femtekolonnare som ställer sig bakom Putinregimen och fördömer de västliga demokratierna. En win-winsituation för kamrat Putin. Imperatorn. Maffiabossen.

    • Femtekolonnare; jo jo och detta utalande kommer från femtekolonnaren själv.

     I stort sett all internationell alternativ media och alla nationalister och nationalistiska partier som inte köper in till lögnerna i fakenews media är alltså femtekolonnare enligt dig.

     Vem är det förresten av dem som fördömmer demokratier. Det är knappast nationalister som bedriver censur i sociala medier utan det är just femtekolonnarna dvs globalisterna och deras femtekolonnare. Eller vill du påstå att det är Putin som bedriver censur i sociala medier?

     • Jag syftar på de som fördömer de västliga demokratierna som vi i Sverige tillhör för att ställa sig bakom och hylla Putin och hans regim. Då är man en femtekolonnare.

    • Det finns en mäktig maffia i Ryssland, men den är inte på Putins sida. Det finns också inflytelserika oligarker och de flesta är orienterade mot väst. Så Putin tvingas till en balansgång för att bli accepterad. Många har försökt mörda honom.

     Men nu är det lite svårt att svara på din kommentar, för jag vet inte vad som är ironi.

   • KGB – Ja Putin är mäktig. Han äger och styr all media i västvärlden.
    Det är han som har beordrat media att för fram propaganda för öppna gränser och massimmigration. Det är han som äger banker och finansinstitut och hela USAs privata vapenindustri.

    Putin är sååååååååå mäktig och alla borde med all rätt vara totalt skräckslagna

    • Eller hur?
     Tur att han finns enligt mig!
     Lika sarkastiskt som du.
     Det är ju ett helvete vad det ska vara svårt med nationalister!
     Men hur dom än vrider och vänder gissar jag att ryssarna och världen kunde haft det värre.
     Ta bara Mellanöstern!
     Inget är någonsin perfekt men att gamla Sovjet skulle vara farligare idag måste ju vara millennieskiftets största myt?

 28. Bara för att sätta saker i perspektiv;
  I USA anser man att 10 000 immigranter utgör ett nationellt hot, vidare att de utgör en stor kostnad för de sociala systemen och att de orsakar en hög brottslighet. (USA har mer än 300 miljoner invånare)

  Jämför detta med Sverige som bara har ca 10 miljoner invånare och som ger uppehållstillstånd till mer än hundratusen immigranter per år.

  I ljuset av detta så blir det begripligt att Sveriges immigrationspolitik är helt sinnessjuk.

  I Sverige ljuger man och påstår att immigranterna är en vinst och tillgång för samhället, man döljer den extremt förhöjd brottslighet och man låtsas som insmugglade terrorister är ett obefintligt problem.

  Vilket land kommer att gå under först? Landet där lögner är statssanktionerade eller landet där presidenten talar sanningen om immigrationen?

  • Bra beskrivning lägg till t.ex segern i Florida och Ohio som viktiga segrar i guvernörsvalen
   Florida fjärde största delstat dubbelt så många invånare som Sverige massor av latinos
   Ohio nordligare lite större än Sveriges folkmängd runt dryga elva mille långt färre latinos bägge togs av republikanerna på guvernörsposten
   Det blev allmänt stort republikanska övertag på guvernörsvalen och de är långt viktigare och annorlunda än här för precis som du säger USA har en befolkning inte långt från Europas så varje guvernör kan liknas vid en president i något EU land.
   Inte ett ljud om detta inte ens här!
   Fattar det inte!
   Lika viktigt som skillnaden mellan Sverige och Danmark eller vad man vill
   Fattar inte att folk inte förstår att det är avsevärd skillnad på delstater i USA!

  • Jo det är verkligen dags det är århundraden sedan något islamskt land hade någon form av civilisation nu är det bara interna bråk krigsherrar terrorism och livsfarligt för resten av världen

 29. Enda skillnaden är att måste förhandla mer med representant huset och fungerar inte det kan han göra en Obama regera med president order ,

 30. Bushar, Clintons, Obamas. Vad har de åstadkommit för bra? USA skryter med sin demokrati och grundlagar, som de var tidiga med och som är bra i grunden, men The Greatest Nation/Democracy on Earth är politiskt och samhällsmässigt rena vilda västern; nordeuropa är ett paradis jämfört med det.

   • Men alla är cowboys med pistoler som skjuter sig till framgång och tar USA´s militära överlägsenhet och världsherravälde för självklar och masskjutningar som smärre otrevligheter i vardagen. Medan alla i Nordeuropa är så pass mycket socialister att man ser livslångt bidragsberoende och arbetslöshet som ett spännande och godhjärtat inslag i paradiset.

 31. Som jag förstår det är detta ändå en framgång för president Trump. Vanligt ät att man förlorar mellan 50-60 platser i representanthuset och Trump förlorade endast runt 30, dessutom vann han platser i senaten, vilket endast hänt en gång tidigare de senaste 100 åren då Nixon gjorde det. All in all verkar det vara en seger för Trump

 32. Det måste vara dyrare att kontrollera gränsen med tusentals soldater, än att bygga ett stängsel.
  För Demokraterna är nog politiska poäng viktigare än skattebetalarnas intressen.

 33. Trump har inte fått tillräckligt med stöd för att bygga muren av sitt eget parti, så frågan är hur stor skillnaden är nu. Även andra vallöften har inte infriats. Republikanerna har inte utnyttjat sin majoritet i Kongressen på ett sätt som många förväntat sig. Nu när de är i opposition i Representanthuset tvingas de kanske mobilisera lite mer.

 34. Tittade lite på svt:s sändningar i morse, såg ut som om samtliga tagit ett lyckopiller och var helt saliga för nu skulle den elaka Trump/Republikanerna minsann mista majoriteten i kongressen.

  Opartiska svt är ett stort skämt och helt enkelt värdelösa som nyhetskälla.

  • Reflektera också hur fullkomligt odemokratiskt man agerar när man demoniserar och talar illa om den kandidat som representerar folkviljan. SVT är med andra ord en anti-demokratisk propagandakanal som svenska folket tvingas bekosta

  • Det värsta var att Reinfelt fick säga sina åsikter om valet men det var väl för att han är en genuin Trumphatare.

  • Jösses, Bjerström far i sin ilska med en mängd osanningar.

   Som socialist vill hon naturligtvis tolka valresultatet till demokraternas fördel men i verkligheten blev det pankaka. Demokraterna hade ju det politiska övertaget hela tiden men misslyckades totalt i att övertyga folket.

  • Sveriges radio och Sveriges television är Junk News,Det är den nya termen man försöker smeta på nyhetskällor man inte gillar,Jag föreslår att vi börjar använda den om SVT och SR.

  • Nåja,rasisten Hussein Obama hade hela vita huset fullt av islamister under sina åtta år av destruktiv,antivit ”Obamacare”.Den muslimska infiltrationen har pågått länge,främst genom det Muslimska broderskapets försorg.

  • Infiltrationen av muslimer var värre under Hillary Clinton och Obama. Han gav muslimska brödraskapet stort inflytande i vita huset och Hillary tog emot mutor av muslimska länder via Clinton foundation

 35. Traditionellt brukar presidentens parti backa i dessa sk. mellanval och därför utropade demokraterna redan för ett år sig som vinnare med en sk. blå tsunamin (blått är demokraternas färg) som skulle svepa över USA.

  Demokraternas taktik med smutskastning och förtal sket sig dock kapitalt. Visserligen vann man en del platser i underhuset (det sk. representanthuset, 435 ledamöter) men förlorade i överhuset (senaten). Överhuset är dock den viktigare delen av det amerikanska parlamentet (sk. kongressen) då den har större maktbefogenheter och färre medlemmar (100 ledamöter).

  Demokraternas dröm och vallöfte att åtala Trump krashade också helt då bara senaten kan väcka åtal mot presidenten.

  Republikanernas problem har varit partiets 5-kolonnare, sk. RINOs som saboterat Trump och i praktiket gett demokraterna makten redan 2016 när han valdes. Många RINOs är nu borta ur spelet men samtidigt fick demokraterna majoritet i underhuset.

  Totalt sätt ändrar alltså just ingenting i den amerikanska politiken
  rent praktiskt. Maktbalansen har skiftat lite men inte så mycket att den politiskt komplicerade situationen skulle markant ha ändrat.

  Valet kan därför beskrivas som ett fiasko för demokraterna. De misslyckades igen och har åter tolkat folkets vilja helt fel. Samma gäller galluparna som hela tiden visat ett markant försprång för demokraterna.

  Av valvakorna att dömma är demokraterna sura och besvikna. Tårarna rinner och rabiata deokrater kommer snart igen att fylla sociala medier med sina spyor.

  • Precis. Detta var en marginell ”seger” för Demokraterna, med tanke på hur mycket energi de och media lagt ner på detta. Detta bådar inte väl inför 2020 (i alla fall om man är Demokrat).

   Detta var ingen blå våg.

  • Ja, I mycket är det riktigt.

   Ett par saker dock,
   Senaten åtalar inte en president, Inpeachment beslutas av representanthuset, Senaten dömer I ett eventuelt åtal.

   Representanthuset har en granskande makt som mycket väl Kan ställa till det för flera Republikaner som innehar positioner inom Trumpadministrationen.

   Gällande vad som ändras så får ju Dems ordförandeposten samt majoritet I samtliga utskott I representanthuset. något som är både viktigt och en stor förändring.
   Vidare måste mycket fodkännas I båda kamrarna och detta blir givetvis svårare nu med Dems I majoritet I repr. huset.

   Vidare vann dems flera delstaters beslutande församlingar och Kan nu Jerrymandra tillbaks dessa delstater inför 2020, något som inte gynnar GOP.

   Även om Dems inte vann allt de ville eller trodde så är detta en förlust för GOP (en begränsad sådan men dock).

   Det kommer att bli 2 intressanta år fram till 2020

 36. Det fina i kråksången är att demokraterna inte har en enda seriös presidentkandidat till valet 2020.

  Till 2020 presidentvalet har det bla. talas om Elizabeth ”Pocashontas” Warren som ville utge sig för att vara indian, fake news, hon är vit som ett spöke. Vi har också Beto O’Rourke, irländaren som sålt sig som fake kuban åt väljarna.

  Sedan har vi fliksnärtan Alexandria Ocasio-Cortez, vars socialistiska grodor och gigantiska okunnighet redan nu börjat bli pinsamma för partiet.

  Vissa tror på Joe Biden, en slemmig gubbe som är alldeles för vänskaplig med småflickor som brukar hamna i hans famn i tid och otid. Den redan floppade socialistmiljonären Bernie Sanders är naturligtvis också med.

  Listan är alltså full av pinsamma kandidater demokraterna hoppas på 2020. Om Trump bara ställer upp går han alltså mot en nästan bergsäker andra omgång som president.

   • Han har ju åtminstone någon idé att komma med jämfört med de som bara är emot?
    Spelar ingen roll för mig längre bara man har något att komma med i sak så fint med mig då diskuterar vi det och då röstar vi om det.
    Floskler och annat sentimental trams go to hell!

   • Vermont är ju hans hemstat. Klart han är populär där.

    I eurpeiskt perspektiv är han en sossare men i USA ser de stora massorna honom som en kommunist.

    Bernie skulle vara chanslös mot Trump. Hans socialistiska program är helt enkelt för radikalt i amerikansk tappning.

    Han är också så gammal (79 år 2020) att han knappast ställer upp överhuvudtaget.

   • Bernie är en fake, en Hillary Clinton förespråkare, och en krigsfantast som ivrigt försöker posera som något annat. Media kommer inte att tala om för dig att Militärindustriella komplexet älskar Bernie. Jag är ledsen, men någon som förespråkar Clinton och röstat för alla krig utom ett, är ett rötägg. Bernie är populär bland hipsters, antifa, anarkister och npc anhang. Det är tur att gubben har halva foten i graven.

  • Snälla sätt ditt Hillary, Nancy Pelosi eller varför inte Maxine Waters. Det hade varit en fullständig Monthy Python show på valdagen. Demokraterna hade utraderats.

 37. Påståenden som förs fram av lögnmedia i Sverige och hela västvärlden att Trump skulle vara rasist är rent ut sagt skrattretande.
  En mindre rasistisk president får man nog leta efter, men media har förmåga att förvrida precis allt till sin motsats

  Om tex Trump citerar brottsstatistik och påtalar att illegala invandrare begår många våldsbrott i USA och är ett hot mot medborgarnas säkerhet så kallar fake news media det för rasistiskt

  Om han vill stoppa illegal invandring och bygga en mur så kalkas det för rasistiskt i media

  Om Trump med rätta hyser en oro för import av muslimer – är även detta rasistiskt enligt media.

  Tyvärr finns det ”nyttiga idioter” som köper in till lögnerna både i Sverige och USA

  • Orden rasist/nazist har helt förlorat sin verklighetsanknytning; ungefär som ordet skitstövel. Att kalla någon skitstövel betyder inte att man bokstavligen talat menar att denna person är en stövel gjord av skit.

 38. Om situationen i USA har statsminister em Reinfeldt gått till angrepp i en intervju i Aftonbladet -var annars ?,bl a med argumentet att han orolig för ledare ” som sätter sitt land främst”. Med detta har han undanröjt varje tvivel om vad slags person han egentligen är -ingen häst är hemma ! Under sin tid vid makten visade han också tydligt hur man vänder ryggen mot sitt eget land,sin egen befolkning,något som vi lever med i dag och för generationer framöver.Han har aldrig tagit del i den agenda som vägleder en anständig ledare för ett land,en som har statsmannaambitioner och inte bara är en sketen politiker. Kan detta nu ytterligare öka på politikerföraktet ? Ja ! Sverige,och alla nationalstater SKA upplösas !
  Förunderligt är hur en människa med de kvalifikationerna kan komma i maktposition.Kanske,som så ofta,omgiven av rädda ja-sägare. Hans arrogans och maktutövning är väl beskrivna i Ann Marie Pålssons bok ”Knapptryckarkompaniet”.

  En gudi behaglig gärning vore om han fattade att han är ute ur bilden och lät bli att leka sakkkunnig i tid och otid.

  • Ja man blir mer än spyfärdig när man hör denna folkförrädare tala.

   Han borde ställas inför rätta för sitt landsssförräderi och inte plockas fram som expert på landssföräderi

  • Nu är det ju media som bjuder in, och han utnyttjar naturligtvis alla chanser för att göra PR för sig själv. Det ökar hans värde på föreläsningsmarknaden.

 39. SVT:s rapportering om mellanårsvalet är bara ytterligare ett belägg för att public service är att betrakta som dagcentral för lågpannade människor som aldrig skulle få ett riktigt arbete. Synd bara att deras alster sprids dagligen. Erika Bjerströms ”expertkommentar” är så fullständigt idiotisk att man måste vara rejält obevandrad i verkligheten för att gå på den. Ett litet axplock:

  Enligt ”expertkommentaren” utgörs Trumps väljare av ”äldre män på landsbygden”, som i numerär tydligen utklassar gruppen ”kvinnor” samt ”människor som bor i storstäder och förorter”. Om man tror på detta kan man inte ens peka ut USA på en världskarta.

  Trump lyckades tydligen rädda valet genom ”skräckpropaganda”, och sen finns det visst också några väljare som är nöjda med landets goda ekonomi och låga arbetslöshet – men det är en bisak, enligt Bjerström.

  Alexandria Ocasio-Cortez är ett ungt ”stjärnskott”. Ledsen, men i verkligheten har hon visat sig vara ett riktigt stolpskott och ska nog betraktas som en ren belastning för demokraterna. Sen heter det att ”Nitiska demokrater… som vill återupprätta lag och ordning”. Här är nog ytterligare kommentarer överflödiga.

  • ”Äldre män på landsbygden som utklassar gruppen kvinnor”. Media är lika oärlig som vanligt. 53% av USA:s vita kvinnor röstade på Trump. Bland andra etniska grupper såg det väldigt annorlunda ut. Dom vinklar det som dom vill.

  • Med den uppmärksamhet som Svenska medier ger Amerikanska val kan man tro att vi redan är en delstat där.
   Påverkanskampanjen från svensk media mot svensken är en del i globalisternas plan, vi ska känna tillhörighet och identifiera oss med amerikanerna så att vi accepterar Washington som den riktiga makten och ”beskyddaren” av oss stackars Svenskar.
   De har kommit en bra bit på vägen med indoktrineringen av oss och kampanjen fortsätter med oförminskad styrka.

 40. En majoritet för demokraterna i kongressen betyder inte automatiskt att Trump inte kommer att få igenom sin politik. Tvärtemot vad public service SVT föder oss med för sörja så har Trump en hel arsenal med reformer som bara kan gå igenom om demokraterna har majoritet i kongressen.

  Även om det på pappret skulle innebära en förlust för Trump så är inte den ekvationen riktig. Tittar man i backspegeln på de två år som Trump har innehaft ämbetet så har en stor mängd av hans politik röstats ner av hans partikamrater i just kongressen, med republikanerna i majoritet. Väldigt många föreslagna reformer gynnar Trump när nu demokraterna har majoritet eftersom de följer en politik som stöds av just demokraterna. Så till syvende och sist är den här konstellationen en passande form för just Trumps politik.

  Sedan kan ju demokraterna piska hur mycket de så önskar då senaten förblir republikansk. Det som kommer att hända nu är att det kommer att krävas en kohandel, eller snarare ett utökat samarbete mellan parterna. För Trump är det hela en win-win situation och han kan dessutom sedan skylla på kongressen om inte viktiga reformer kommer igenom. Men det är ju ändå senaten som tar de viktigaste besluten så någon nämnvärd kursändring är inte att förvänta.

 41. Hur ska resultatet tolkas egentligen?

  Rubriker och påannonser i SVT och SVT-text talar om en delseger för
  Demokraterna men reportrarnas och tyckonomernas tonfall och
  ansiktsuttryck tyder på att det trots allt var en större seger för Trump.

  Reinfeldt såg ut som om han hade sålt smöret och tappat pengarna.

  Klar framgång för Trump.

  Citat:

  Amerikanska presidenter brukar förlora stort i mellanårsval, men
  Trump förlorade långt mindre än Obama och Clinton i nattens
  mellanårsval.

  När Barack Obama varit president i två år förlorade han 63 ledamöter i
  representanthuset och 6 senatorer. Bill Clinton förlorade 54 ledamöter
  och 9 senatorer. Ronald Reagan förlorade 26 ledamöter men ingen senator
  två år efter tillträdet.

  Citat:

  Att netto vinna senatorsplatser har bara hänt en gång på 100 år:
  Richard Nixon vann 2 ytterligare senatorsplatser 1970. Nu ser det ut som
  att Trump kan ökat republikanernas majoritet med 5 mandat.

  https://samtiden.nu/2018/11/trump-overtraffar-obama-och-clinton-i-mellanarsval/

  • Trump verkade inte ens bry sig om huset. De vill väl visa folket att Demokraterna är fullständigt värdelösa och inte kan komma med ett skit. De gör inget annat än obstruerar och stoppar bra förslag men kommer inte med några egna.

   Tyvärr kommer det betyda status-quo tills nästa val. Inget kommer hända, de kommer inte lyckas avsätta Trump oavsett hur mycket alla genusfeminister vill det.

   Senaten har mer makt, kan tillsätta vettigt folk på viktiga poster och senaten är till stor del rensad från anti-trump republikaner nu. Skulle väl säga att valet inte betyder mycket alls, förutom att alla utredningar och skit kommer spinnas på högvarv i media nu framöver.

 42. Italian interior minister Matteo Salvini tweeted out felicitations
  to President Donald Trump Wednesday, congratulating him for the results
  of U.S. midterm elections.

  “Congratulations to President Trump for the seats taken in the Senate
  and confirmation in crucial states, against everything and everyone:
  lefty journalists, actors and singers, directors and
  pseudo-intellectuals. #godonaldgo,” Salvini wrote.

  • Oh FY, jag anar vem du menar. Varför han nu skulle få uttala sig. Vilken TUR att jag inte ser på tv! Och förstöra morgonkaffet minst av allt.

   • Utan vita faller hela världen, se bara hur det går i Sydafrika där det som byggts upp av vita raseras och afrikanerna åker hem till byarna och knullar som de gjort tidigare, afrikaner är som barn med IQ under vad som behövs för att bygga ett ett välfärdssamhälle.

 43. Sköt dU ditt Jobb på CNN, och se till att Du får in kronor, så Sköter jag Innvationen sa Trump till journalisten på CNN…!

 44. Hela dagen har väl de stackars städerskorna fått torka spermafläckar från varenda datorskärm på alla PK-redaktioner i Sverige.

 45. Nu kan vi räkna med budgetbråk. Trump vill fortsätta låna pengar och utöka skuldtaket. Detta lär demokraterna vilja stoppa i vår. Om Trump inte slutar att slösa eller skuldtaket höjs stängs stadsapparaten ner.

 46. CNN försökte hitta allt dåligt de kunde under valvakan, så det var tecken på att det gick rätt bra!

  En man i panelen försökte säga att de folkmassor som gick till Trumps rallyn var hard working Americans och inga rasister, men blev genast avsnoppad av Anderson Cooper som ville gå över till John Kings ändlösa malande vid distriktskartan.

 47. -YEah, the dems won the House, but the Republicans still control the Senate. There was a lot of money being used for house members to take over. Now most bills will become a stalemate in government. Trump won’t be able to get much done in the next two years, but I’m sure he will run for president again…..

 48. Hela Svenska Journalistkåren och Media SPYR ur sej Hatet mot Trump
  TROTS att hans uppmärksamhet ÄR ett nyktert sätt att SE på Innvationen av 7000 sydamerikaner som vill bli Bidragstagare i USA…

  Själva stod vi där 2015 med en BLIND Politikerkår och Media som INTE såg INtE förstod trots levande Bilder dagligdax på Innvationen av vad 163 000 individer från Mellanöstern skulle göra Sverige för Skada….
  Och efter kom SVANSEN med
  100 000 släktingar pr år 2016-17-18
  Och där står Vi nu och STAMPAR

  VEM ser vaket på samhällsutvecklingen i Sverige kontra USA tro…?

  • Överskriften är direkt missvisande?

   Republikanerna STÄRKER ställningen i Senaten,
   en närmast unik ökning för en sittande President i ett första mellanårsval.

   Under de senaste 100 åren!

 49. Varför bryr vi oss? Vi är så otroligt olika! Alla i USA är cowboys med pistoler som skjuter sig till framgång och tar USA´s militära överlägsenhet och världsherravälde för självklar och masskjutningar som smärre otrevligheter i vardagen. Medan alla i Nordeuropa är så pass mycket socialister att många av de ser livslångt bidragsberoende och arbetslöshet som ett spännande och godhjärtat inslag i paradiset. Gräv där du står.

LÄMNA ETT SVAR