➤ USA På söndagen lämnade den amerikanske vice presidenten Mike Pence NFL-matchen mellan Indianapolis Colts och San Francisco 49ers i protest mot att flera spelare vägrade respektera den amerikanska nationalsången.

Under den pågående NFL-säsongen i professionell amerikansk fotboll har många spelare visat bristande respekt genom att sitta på knä eller stanna kvar i omklädningsrummet när nationalsången spelas. Under söndagens match mellan Indianapolis och San Francisco var vice presidenten Mike Pence på plats som åskådare.

Ett antal spelare vägrade återigen visa respekt under nationalsången genom att sätta sig på knä. Pence beslutade sig för att, efter nationalsången var avslutad, visa vad han tyckte om spelarenas agerande genom att lämna matchen och stadion.

Pence twittrade omedelbart om händelsen och fick fullt stöd från president Donald Trump.

I ett senare uttalande under söndagen klargjorde Pence att han lämnade matchen eftersom spelare inte respekterat den amerikanska flaggan, nationalsången och landets militär.

LÄS MER: Trump manar till respekt för nationalsången vid idrottsevenemang

Pence påpekade även att han anser att detta inte är för mycket att begära av spelare och att han stödjer Trump i kampen för att NFL-spelare ska visa respekt för USA under nationalsången som spelas innan NFL-matcher.