Tidigt på torsdagsmorgonen gick en man till attack mot Linköpingspolisen genom att vandalisera både utryckningsfordon och polishuset.

Det framgår av polisens händelserapport att man klockan 06.14 mottog larm om skadegörelsen mot ett uttryckningsfordon parkerat utanför polishuset på Brigadgatan 13.

LÄS ÄVEN: Man löpte amok utanför polishus – slog sönder radiobil med kofot men släpptes

På Instagram har två poliser i ingripandeverksamheten publicerat en bild på skadegörelsen där vad som liknar en blomkruka syns framför den sönderslagna polisbilen. Gärningsmannen ska även ha vandaliserat polishuset genom att kasta sten mot fönsterrutor.

”Allvarliga konsekvenser när man inte kan rycka ut”

Polisen kunde gripa en man 35-årsåldern misstänkt för sabotage mot blåljusverksamhet samt skadegörelse. Ingripandepoliserna kommenterar sabotaget med att det drabbar oskyldiga och kan få allvarliga konsekvenser om patruller inte kan rycka ut.

Så onödigt, så otroligt onödigt. Tyvärr är det bara oskyldiga som kan drabbas av sönderslagna polisbilar. Denne persons tilltag kan få allvarliga konsekvenser när polispatrullen inte kan rycka ut för att hjälpa någon i nöd.

https://www.instagram.com/p/CFyi4pwFD4B/?utm_source=ig_web_copy_link

LÄS ÄVEN: Polishataren Duraid saboterar utryckningsfordon – ”Jag ska knulla polisen”

authorimage