Rebecca Uvell gör en Katerina Janouch och ger sig in i politiken. Under fredagen avslöjade hon på Twitter att hon har löst medlemskap i Miljöpartiet.

Tidigare under dagen gick den populära barnförfattaren och debattören Katerina Janouch ut med att hon kommer att kandidera till riksdagen för nystartade liberalkonservativa Medborgerlig samling (MED). Några timmar senare meddelade den borgerliga debattören Rebecca Uvell att hon gått med i Miljöpartiet.

Det Rebecca Uvell åsyftar i tweeten är en diskussion som uppstod mellan Nyheter Idags Chang Frick, som nyligen löste medlemsskap i Moderaterna (M), och miljöpartisten Magda Rasmusson. Enligt Rasmusson har M ett ansvar för nye medlemmen Chang Frick, men även för riksdagskandidaten och författaren Ann Heberlein.

”Till er som tycker att Moderaterna saknar ansvar för Heberlein och Frick pga ’de har ju inga uppdrag’. De har alltså ca två-tre gånger så många följare som partiets gruppledare och ekonomiskpolitiska talesperson”, skriver Magda Rasmusson på Twitter.

Samhällsnytt söker Rebecca Uvell för en kommentar.

LÄS MER: Katerina Janouch ger sig in i politiken – kandiderar till riksdagen