På måndagen hade Jonas Sjöstedt bjudits in till samtal hos LO. Efteråt uttryckte han förhoppningar om att ”de här högerförslagen aldrig blir verklighet” och att samhällsdebatten nu ska vridas mer vänsterut.

1917 var senaste gången en V-ledare bjöds in till LO för samtal med styrelsen.

– Vi talade om att vi har väldigt mycket gemensamt som det ser ut nu. Vi har en S-ledd regering som kommer genomföra ganska högerinriktad ekonomisk politik som kommer att öka klyftorna. Vi vill se något annat med till exempel bättre pensioner. Vi är inte heller så förtjusa i marknadshyror eller tankarna på att öka otryggheten i anställningarna, säger Jonas Sjöstedt i Expressen TV.

Sjöstedt hoppas att relationen mellan parterna ska bli ”djupare” efter uppgörelsen mellan S/MP-regeringen och dess stödpartier C och L. På mötet ska man ha diskuterat pensionerna, privatiseringar i välfärden och arbetsrätten.

”Idag träffade jag LOs styrelse. Vi har mycket gemensamt”, twittrade Sjöstedt.

– Vi är ensamma på vänster planhalva. Nu är vi vänstern i Sverige. Det är bara vi som kan driva en politik för ökad jämlikhet och välfärd att lita på. Sedan är vi Vänsterpartiet och de är Socialdemokraterna. Vi kommer växa och det kommer bli väldigt bra och kommer vrida samhällsdebatten till vänster vilket innebär att regeringen inte kan genomföra de här förslagen i avtalet med de borgerliga partierna.