Den nära en miljon muslimer i Sverige vill kunna fira eid, slutet av ramadan, utan stress och därför bör den göras till allmän helgdag. Det anser Muhamed Nuur, ordförande för Vänsterpartiet Tensta Rinkeby Spånga.

När muslimer ska fira eid och dagen infaller på en vardag, som i år, ställer det till problem, skriver Nuur i en debattartikel.

LÄS ÄVEN: Vänsterpartiet: IS-terrorister måste behålla medborgarskapet

Vänsterpartisten jämför med julafton och om ”människor skulle behöva ett godkännande från arbetsgivare för att kunna vara med familjen” och ”att barnen skulle behöva ett godkännande från rektorn för att inte bryta mot skolplikten”.

Vad är det som skyddar julafton och inte eid? Jag har respekt för alla religioner men snälla ni, säg inte att det är för att Sverige är ett kristet land. Det är inte svenska kyrkan som tar beslut om röda dagar utan Sveriges riksdag.

Nuur försäkrar att även om inte alla omkring 800 000 muslimer i Sverige fastar under ramadan så firar de eid. Han kräver nu att de får ”fira vår högtid utan att känna ständig stress” och att ”det är dags att Sverige gör eid till en röd dag”.

Om rasisterna som läser denna artikel tycker att jag begär för mycket så vill jag påminna om vårt lands oskrivna norm – ”gör din plikt, kräv din rätt”.
Svenska muslimer gör dagligen sin plikt, fastande eller inte, och då ska de också kunna begära sin rätt.

Älskar inte Sverige

I en diskussion på Twitter nyligen gjorde Mohamed Nuur klart att han varken älskar Sverige eller svenskarna:

LÄS ÄVEN: Vänsterpartiet: Vi står för det folk borde tycka men vi har svårt att få dem att tycka det