bermix-studio-gogwOet3mkM-unsplash
Partner

Vad bör du leta efter i en kryptovalutaväxling?

Publicerad 4/25/2022
Annons

Kryptovaluta är en valuta i digital form och främsta anledningen till att man började ta fram denna typ av valuta var för att kunna utföra överföringar via nätet. Utan att dessa skulle styras av en bank eller annan central aktör.

Den första kryptovalutan som släpptes var Bitcoin 2009 och sedan dess har det dykt upp ett antal andra valutor. Bland annat Ethereum och Onecoin. Det kan vara svårt att veta vilken av dessa som passar en bäst, så det kan vara bra att läsa på lite om dem innan man bestämmer sig för att gå vidare till investering.

Bitcoin var den första som kom fram på valutamarknaden och det blir allt mer vanligt med att kunna använda sig av den som en form av betalning. Både på internet och i fysiska butiker. Man kan till exempel finna en del bankautomater för att växla bitcoin och det finns en del online casino som tar emot bitcoin. Hur utbrett det är beror på var man befinner sig och det lättaste sättet att ta reda på var man kan betala med bitcoin är att besöka bitcoins sajt.

Köpa och sälja kryptovaluta

En kryptobörs är en form av plattform man använder sig för att underlätta köp och sälj av kryptovaluta. Denna plattform kommer att utgöra som mellanhand mellan köpare och säljare av kryptovaluta. Man kan till exempel köpa den kryptovaluta man vill investera i för svenska kronor. Sen kan man välja att använda den digitala valutan som betalmedel eller låta den ligga kvar med avsikt att värdet ska öka.

När du ska bestämma dig för vilken plattform du ska använda dig finns det en del faktorer att tänka på. Titta till exempel på jämförelser av kryptovalutabörser för sverige. För nybörjare kan det vara bra att välja en plattform där man kan kopiera portföljer från framgångsrika investerare. Där brukar det även finnas god chans till att rådfråga experter om olika saker inom ämnet.

De som delar med sig av sina portföljer och erfarenheter kan tjäna lite extra pengar. på så vis motiveras de att hjälpa nybörjare, som lättare kan lära sig om handel med kryptovaluta om hur man använder sig av plattformen på bästa sätt. Men andra bra saker att tänka på vid val av kryptovalutabörs är hur höga avgifterna är, vilka valutor man kan handla med och hur bra säkerheten är.

Kryptovalutaväxling

Med kryptoväxling bör man fördjupa sig i olika kryptovalutor. Även om bitcoin är den äldsta och att det finns många som anser att den är bäst att börja med, så betyder det inte att det gäller för just dig. Eller så kanske du vill investera i mer än en och då kanske bitcoin är den ena.

Kontrollera hur värdet ser ut på valutorna. Inte bara vad som gäller i nuläget, utan analysera även lite av dess historia. Har det till exempel varit regelbundna upp- och nedgångar, så kan det vara en god idé att ta reda på vad detta beror på och om du känner att det kan vara något för dig.

Hur ligger det till med olika avgifter för att framställa mer av valutan. Kryptovalutor är kända för att komma med höga gasavgifter och periodvis kan de bli väldigt höga och frågan är då hur det kommer att påverka en vinst för dig. Avgifterna kanske blir för höga för att du ska anse att de är värda investering.

En annan viktig faktor är att det ska vara enkelt för dig att överföra pengar. Med all typ av valuta är det en stor fördel om den är enkel att skicka och att ta emot. Även om du själv inte har visionen om att använda din kryptovaluta som betalmedel, så är det något som många andra tänker på och om den är enkel att använda kan det öka värdet. Eller rent av att den blir lättare att sälja.

Säkerhet är viktigt

Som med allt annat gällande pengar på internet behöver man även försäkra sig om att säkerheten är av god kvalité. Vi vet nog alla att det finns bedragare inom merparten områden. I synnerhet där det anses som enklast att tjäna pengar.

Fördjupa dig i plattformar via olika jämförelsesajter och lyssna på de råd som kommer från erfarna investerare inom området. Är du helt ny på området kan det vara en god idé att börja med en stor välkänd plattform som är användarvänlig och där det finns gott om hjälp och stöd för nybörjare.

Många nya svenska nybörjare försäkrar genom att välja en kryptobörs med licens och gärna en som finns registrerad på Finansinspektionen. Så börja med att söka efter kryptobörsar som är licensierade och registrerade.

Utöver detta är det viktigt att vara säker på hur de identifierar sina användare. Med den avsikten att du ska vara säker på att det inte är lätt för andra att ta sig in på ditt konto. Då kan du förlora både dina pengar och din kryptovaluta.

Externt Material
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons