Bildbränder Bilbrand Brand

Genrebild. Faksimil YouTube

Inrikes

Våg av bilbränder under veckan – 14 bilar brann i södra Stockholm

Publicerad 4/12/2019
Annons

Den här veckan har ett stort antal bilar eldhärjats runt om i landet. I Tyresö söder om Stockholm har det brunnit två dagar i följd. Natten mot fredag brändes hela 14 bilar. Polisen har ingen misstänkt för dådet.

I augusti förra året rapporterade Hem&Hyra att antalet utryckningar till anlagda bilbränder har ökat med 73 procent de senaste tio åren. Ett område som har drabbats av bränder det här året är Tyresö söder om Stockholm.

Den 17 februari totalförstördes nio bilar och ännu fler skadades när någon brände bilar i Tyresö – en efterföljande polisutredning lades senare ned. Natten mot torsdag var det dags igen när två bilar stacks i brand på en parkering i Granängsringen. Det efterföljande dygnet klockan 02.42 brann det återigen i området, rapporterar Vi i Tyresö.

LÄS ÄVEN: Här är bilbrännarna från Södertälje

En privatperson hörde smällar och såg hur ett stort antal personbilar brann på en parkeringsplats i Tyresö Strand. Vittnet ska ha uppmärksammat två personer vid parkeringen men polisen har ingen misstänkt för branden. Räddningstjänsten bekräftade att 14 bilar hade skadats i branden.

https://www.facebook.com/viityreso/posts/2233751596674088

Fler bränder i veckan
På torsdagen vid klockan 01.40 kallades polis och räddningstjänst till Dalhemsgatan i Helsingborg där en personbil stod i lågor. Enligt polisen ska ytterligare ett fordon ha skadats i branden.

Dagen innan fick polis och räddningstjänst ett larm strax eftermidnatt om en bilbrand i Brunnsäng i Södertälje. När de anlände till platsen hade branden spridit sig till en fastighet.

LÄS ÄVEN: Vågen av bilbränder i Gävle fortsätter – minst tolv fordon eldhärjades natten mot måndag

Vid klockan 21.30 på tisdagen stacks fyra personbilar i brand på en parkering i Trollhättan. Även i Ryd i Karlskrona kommun brann det under tisdagen. Räddningstjänsten bekräftade att tre personbilar och en husvagn totalförstördes på en parkering.

Bilbränder på film
Här nedanför följer ett axplock av bilbränder runt om i landet. Det ger en fingervisning om hur det kan se ut när bilar sticks i brand.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons