polisemblem1

Foto: Fotoakuten.se.

Inrikes

Våg av falska poliser lurar äldre – 100-årig kvinna utsatt

Publicerad 1/7/2020
Annons

Vågen med gärningsmän som utger sig vara poliser fortsätter. De falska poliserna utför stölder och bedrägerier mot äldre personer – nu senast en 100-årig kvinna. Bara under måndagskvällen blev 10 personer i Malmö utsatta för de falska poliserna.

Under måndagskvällen blev en kvinna i 100-årsåldern utsatt för de falska poliserna, rapporterar Sydsvenskan. Flera okända män tog sig in i kvinnans lägenhet och utgav sig för att vara poliser. De sade till kvinnan att de letade efter värdesaker, men det är ännu okänt huruvida de fick med sig stöldgods från bostaden.

– Det här är oerhört allvarligt, inte minst för att man ger sig på människor som är särskilt utsatta, säger Rickard Lundqvist till Expressen.

Problemet med de falska poliserna eskalerade på måndagskvällen. Polisen fick in larm om ett tiotal fall i Malmö.

– Vi har ett tiotal fall i Slottsstaden, sedan har vi något i Limhamn och ännu ett på en annan adress i Malmö. Man har använt sig av samma modus som tidigare, att utge sig vara polis vilket man inte är, i samtliga fallen. Det har skett under ganska kort tid under kvällen, säger Rickard Lundqvist till tidningen.

Alla offer är äldre kvinnor

Polisen berättar att alla dessa brott har begåtts mot äldre kvinnor. Den yngsta är i 90-årsåldern och den äldsta är i 100-årsåldern.

I två av fallen har gärningsmännen kommit hem till offren efter ett telefonsamtal. Men vanligast är att de utför bedrägerierna endast via telefonsamtal.

Ingen gärningsman är ännu gripen.

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
581Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons