Brand

T.v. Norsborgs herrgård. T.h. Skogsbrand i Gislaved. Faksimil Twitter

Inrikes

Våg av misstänkt anlagda bränder under påskhelgen

Publicerad 4/23/2019
Annons

Det har brunnit på flera platser i Sverige under påskhelgen. Bland annat rasar en stor skogsbrand fortfarande i Småland. En herrgård från 1700-talet har totalförstörts i södra Stockholm.

I Småland har det brunnit på flera platser under påskhelgen. Vid 06-tiden på måndagsmorgonen mottog räddningstjänsten larm om en skogsbrand vid speedwaybanan i Gislaved – i samband med utryckning upptäcktes ytterligare en skogsbrand i området, rapporterar SVT.

Sammanlagt har ett femtiotal brandmän deltagit i släckningsarbetet som fortfarande pågår på tisdagen. Räddningstjänsten vattenbombar området med helikopter. Man blötlägger även marken runt om bränderna för att förebygga ytterligare spridning.

Enligt polisens händelserapport kan de inte utesluta att bränderna är anlagda. En utredning har inletts men ännu är ingen misstänkt för brott.

https://www.facebook.com/lennart.uvhagen/videos/10214372999180902/

Fler skogsbränder på annandag påsk
I Lilla Edet utanför Göteborg upptäcktes två skogsbränder. Räddningstjänsten behövde helikopter för att släcka bränderna, rapporterar SVT.

Ytterligare söderut rapporteras flera skogsbränder. Vid lunchtid larmades räddningstjänsten till Bökestad där ett friluftsområde vid Skåneleden eldhärjades. I Östra Göinge kämpade räddningstjänsten med en skogsbrand som tog fyra timmar att släcka.

En skogsbrand upptäcktes även i Gävle. Branden uppges ha varit endast 30 meter från närmaste hus. Fler bränder rapporterades i Kinda kommun i Östergötlands län samt i småländska Mönsterås och Högsby.

Herrgård totalförstördes
Klockan 16.34 på måndagseftermiddagen fick räddningstjänsten larm om en brand i Norsborgs herrgård belägen i det så kallade utsatta området Norsborg i invandrardominerade Botkyrka kommun, rapporterar SVT.

https://www.instagram.com/p/BwkDA5sCHY6/

Räddningstjänsten lyckades inte rädda herrgården som byggdes på 1700-talet. Vad som orsakat den plötsliga branden är fortfarande oklart.


Blåljusbilder. Faksimil Instagram.

102-årig paviljong brändes ned
Omkring klockan 23 på påskafton larmades räddningstjänsten till Ejalundspaviljongen på Blomstervägen i Fagersta, rapporterar SR. Där stod den 102 år gamla paviljongen i lågor. Enligt Facebooksidan Fagersta Nyheter har vittnen sett ungdomar springa från platsen.

https://www.facebook.com/Fagersta/videos/354993635367544/


Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
596Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons