Denna helgen har portarna till ett nytt museum slagits upp i London. Men det är inte vilket museum som helst. Museet marknadsförs som ”världens första vaginamuseum” och ska enligt grundaren vara ”viktigt för att bryta stigmat”.

Projektet påbörjades i januari 2017 när grundaren Florence Schechter upptäckte att det inte existerade något vaginamuseum i världen.

”Vaginamuseet är så viktigt för den här delen av kroppen är så stigmatiserad och detta har verkliga konsekvenser i världen, som att människor skäms för mycket för att ta sitt cellprov”, säger Schechter till Independent.

https://www.instagram.com/p/B4p_BmTBMUF/?utm_source=ig_embed

Vidare säger hon att deras främsta prioritet är att bryta det tabu som hon menar finns kring våra kroppar. Hennes vision är att museet ska vara en plats där man kan ha en ”öppen och ärlig konversation”.

Museets första utställning heter ”Muff Busters: Vagina Myths and How To Fight Them” och öppnade under lördagen. Utställningen fokuserar på myter kring gynekologisk anatomi som ”renlighet, utseende, menstruation, sex och preventivmedel”.

Vaginamuseet har även en tillhörande presentaffär som säljer bland annat vykort och örhängen som föreställer vulvor.

https://www.instagram.com/p/B4SojkBllj3/