I veckan sköt en vakt på en lokal bank i den pakistanska provinsen Punjab ihjäl sin chef efter anklagelser om att han förolämpat profeten Muhammed.

Det var i onsdags dramat utspelades på en bank i staden Khusab, rapporterar Al Arabiya.

Då vakten Ahmad Nawaz arresterades ska han ha skanderat hyllningar till profeten. Nawaz högljudda ramsor drog till sig uppmärksamhet och lokala islamister ska ha samlats för att visa sitt stöd för vakten.

När Nawaz väl placerats i arrest omringades polisstationen av islamister som ville fortsätta uttrycka sitt stöd för mördaren.

Familjen till bankchefen Imran Hanif förnekade att han skulle ha begått blasfemi och menar att han i stället älskade profeten.

Kan resultera i döden

Blasfemi kan i Pakistan resultera i livstids fängelse eller dödsstraff. Mobbar och individer tar ofta lagen i egna händer och ger sig på personer man menar har förolämpat islam.

2011 sköts en guvernör i provinsen ihjäl av sin egen vakt för att ha försvarat den kristna kvinnan Asia Bibi som anklagades för blasfemi. Efter åtta år i fängelse och hennes fall uppmärksammats internationellt frigavs hon och flydde landet.