ordningsvakt
Inrikes

Väktare i Båstad utsatta för skottlossning och stenkastning

Publicerad 10/17/2019
Annons

På tisdagskvällen och natten mot onsdagen attackerades väktare på olika platser i Båstad. ”Det är inte acceptabelt”, säger stadens polischef.

Efter kl 22 utsattes en väktare på Hundestedsvägen för stenkastning och smällare. Han hade tagit sig dit efter uppgifter om fyrverkerismällar då han attackerades i bilen.

Vid kl 3.30 utbröt skottlossning i närheten av väktare på Musterivägen. Polisen tror att det kan röra sig om ett luftvapen eller startpistol med syfte att framkalla hot mot väktarna.

Tre personer har identifierats av polisen varav en är misstänkt för försök till våld mot tjänsteman, försök till misshandel samt narkotikabrott.

– Det är inte acceptabelt när sånt här inträffar förstås. Att väktare attackeras med stenar och fyrverkerier, att man går emot oss eller väktare är något mot samhället i stort. Det är inte acceptabelt, säger Karim Ottossson, polischef i Båstad, till Lokaltidningen.

Enligt Ottosson har man haft individer i Båstad som från och till ”inte agerat som man bör böra” och varit provocerande mot väktare. Nu efterlyser man eventuella vittnen.

– Polisutredningen behöver att någon berättar för oss vem som har gjort vad. Utan uppgifter famlar vi i mörkret. Därför är vi glad om allmänheten hör av sig till oss. Antingen under namn eller anonymt, säger Karim Ottosson.

I måndags utsattes väktare för beskjutning med grön laser i Ängelholm. En man i 25-årsåldern är misstänkt för försök till grov misshandel.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1019”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons