Med en dryg månad kvar är den ungerska valrörelsen nu igång på riktigt. Både Brasiliens president Jair Bolsonaro och USA:s före detta president Donald Trump stödjer sittande premiärminister Viktor Orban.

Valet ser ut att kunna bli jämt och bland väljarna beskrivs intresset som stort. Hela oppositionen har gått samman för att kunna ha en chans.

På torsdagen landar Jair Bolsonaro för att ge sitt stöd till Viktor Orban, och man hoppas även på att Donald Trump – som tidigare uttryckt sitt stöd för Orban – ska komma. En inbjudan ska ha skickats till den före detta amerikanske presidenten men inget är ännu klart.

LÄS ÄVEN: Trump stödjer Orban för omval

Valet sker den 3 april och man hoppas på att Trump ska besöka Budapest under mars.

Orban själv var en tidig Trumpsupporter och uttryckte sitt stöd sommaren 2016, ett stöd han upprepade igen 2020. De ska ha talat på telefon så sent som i januari.

Stor konservativ konferens

25-26 mars kommer den årliga politiska konferensen för konservativa i USA, CPAC (Conservative Political Action Conference), att för första gången hållas i ett europeiskt land och i Budapest. Det är troligt att Trump bjudits in till eventet.

Utöver ett flertal amerikanska senatorer kommer även Santiago Abascal, ledare för spanska Vox, att delta.