Onsdagskvällen och natten mot torsdagen blev våldsam på flera håll i landet med bland annat en man som blev rånad på sin bil och skottlossning mot en lägenhet.

På onsdagskvällen uppgav en taxichaufför att han blivit rånad av två knivbeväpnade kunder i centrala Sundbyberg. Rånarna eftersöktes. Föraren ska inte ha skadats under rånet.

Uppsala

På onsdagskvällen hittades också en skadad man i 20-årsåldern vid Bruno Liljeforsgatan i stadsdelen Gränby i Uppsala. Polisen misstänker att han skadats av ”ett vasst föremål”.

Mannen fördes med ambulans till sjukhus och hans tillstånd ska inte vara livshotande. En förundersökning om försök till mord har inletts.

Borås

Strax efter kl 23.35 larmades polisen till stadsdelen Göta i Borås där en man blivit avtvingad sin bil under vapenhot av två personer. I samband med rånet blev han även utsatt för misshandel och fick en del skador. Han ska bland annat haft ett blödande sår på huvudet.

Enligt polisen pratas det om både en pistol och något gevärsliknande föremål. Polisen sökte en man och en kvinna som åtminstone delvis varit maskerade.

Strax innan klockan 1 under natten greps mannen och kvinnan på Kortedala torg i Göteborg. Man beslagtog samtidigt en pistol och ett gevär.

Malmö

Strax före midnatt fick polisen larm från personer som hört skottlossning vid Munkhättegatan i Malmö. På plats kunde polisen konstatera att någon skjutit mot en lägenhet. Ingen person ska dock ha skadats.

Under natten har polisen genomfört vittnesförhör och flera patruller sattes in i sökandet efter misstänkta. På torsdagsmorgonen hade dock ingen ännu gripits.

Skottlossningen rubriceras som misstänkt mordförsök.