Under gårdagen filmades två familjer, omkring 30 personer, när de rök ihop i vild kalabalik, på en gata i Birmingham, Storbritannien. Den dramatiska konfrontationen bredde ut sig på gatan och förhindrade all trafik. 

I en video, publicerad av Daily Mail, ses två män sammankopplade i vad som kan beskrivas som en våldsam dragkamp samtidigt som flertalet runt dem delar ut slag efter slag. En äldre man i stort vitt skägg ses koppla grepp på en yngre storväxt man. Skrikande kvinnor tränger sig genom folkmassan och försöker sära på männen medan slagen haglar.

Flera separata slagsmål utbryter när deltagarna slår och sparkar, till synes urskillningslöst, mot vem som helst inom räckhåll. Flera av deltagarna är beväpnade med tillhyggen. Bland annat ses en man, klädd i svart hoodie, beväpnad med vad som ser ut som ett basebollträ, en annan ses hålla ett långt smalt järnrör, en tredje har försett sig med en hammare.

Mot slutet av videon hörs sirener i bakgrunden och en en kvinnlig polis ses desperat försöka sära de två grupperna. Två till poliser och en sjukvårdare anländer strax därpå.

En talesman för polisen i West Midlands meddelar att: ”Polisen fick rapporter om störningar i Prestbury Road, Aston, omkring kl 17:30 igår. En man fick ett jack i huvudet efter att han tros ha träffats av ett basebollträ, medan två andra fick mindre ansiktsskador”.

Senare på kvällen kallades polis återigen till platsen då någon rapporterats stucken med kniv. När polisen anlände återfanns dock varken offer eller förövare.

Orsaken uppges vara ett bråk mellan två kvinnor som uppstod under ett bröllop i förra veckan. Ett bråk som fortsatt i sociala medier för att slutligen utbryta i våld.