Det blev ännu en våldsam kväll och natt i Sverige med skottlossningar, knivskärningar och raketbeskjutningar.

Vid 20.30 på torsdagskvällen fick polisen larm om en skottlossning på Smålandsvägen i Staffanstorp där en skottskadad man påträffades.

– Han var vaken och talbar när vi kom till platsen, men jag har ingen information om hans skadeläge, säger Jimmy Modin, pressinformatör hos polisen, till statstelevisionen.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

Farsta

Strax efter kl 20 larmades polisen om en skottlossning i Farsta. På plats hittades en man som blivit skjuten. Mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador.

– Det pågår en kartläggning nu av mannen, för att se om det finns kopplingar till tidigare brott i Farsta eller i regionen, säger Ola Österling på Stockholmspolisen till statstelevisionen.

Polisen har hittat en bil som man tror är kopplad till skjutningen och man bedömer att det rör sig om flera gärningsmän. Händelsen rubriceras som mordförsök.

Malmö

Under natten mot fredagen besköts en lägenhet i Nydala med flera skott.

– Vi fick in flera samtal vid 03.56 att man hör skottlossning och när vi kom till platsen var ett fönster skadat, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisen, till statstelevisionen.

Flera personer ska ha befunnit sig i lägenheten vid tillfällen men ingen skadades. Det är oklart om det funnits någon hotbild mot de boende i lägenheten.

Stockholm

Vid 3.30 under natten mot fredagen larmade boende om en skottlossning mellan Kärrtorp och Hammarbyhöjden. På plats hittades skotthål i ett träd men ingen skadad och ingen misstänkt.

Norrtälje

På torsdagskvällen greps en man misstänkt för att ha knivskurit två andra män i en villa. De skadade männen, varav en bedöms ha livshotande skador, fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.

– Som vi har förstått det har flera personer vistats i samma hus. Arbetshypotesen är att det uppstått någon typ av konflikt i fastigheten där den ena mannen skadat de andra, säger Ola Österling, presstalesperson för Stockholmspolisen, till Aftonbladet.

Polisen utreder händelsen som försök till mord.

Göteborg

På torsdagskvällen sköts det även raketer mot spårvagnar på Hisingen vilket gjorde att man stoppade trafiken.

– Det har tyvärr skjutits raketer mot spårvagnar. Då har man valt att lägga bort trafiken, säger Marta, störningskoordinator på Västtrafik, till Göteborgs-Posten.

Den ordinarie trafiken kunde dock återupptas relativt snabbt.