våldtäkt-9787463
Utrikes

Våldtäkter och ofredanden vid kyrkogårdar ett allt större problem i Tyskland

Publicerad 7/14/2018
Annons

Flera våldtäkter har rapporterats i år vid tyska kyrkogårdar. Det senaste fallet inträffade i staden Hanau där en 61-årig kvinna blev antastad av en för henne okänd man. Frågan om hur man ska skydda kvinnor från dessa påhopp ställs nu på sin spets i Tyskland.

Onlinetidningen Voice of Europe berättar om flera fall av våldtäkter som har inträffat på kyrkogårdar i Tyskland i år. I februari blev en kvinna utsatt för upprepade våldtäkter i samband med ett besök på en kyrkogård i Bochum. Samma månad våldtogs en 65-årig kvinna på en begravningsplats i Viersen. I april blev en 12-årig flicka våldtagen på en kyrkogård i Essen och i juni blev en kvinna attackerad av en man på en kyrkogård i Wuppertal. I flera av fallen uppges förövarna ha en utomeuropeisk bakgrund.

Tysk media har i samband med detta ställt frågor till polisen om hur kvinnor ska agera för att minska risken för att bli utsatta för våldtäkter. Polisen gav rådet att tala med hög ton, tydligt säga nej, fråga andra om hjälp och ringa polisen. Under året har även flera våldtäktsmord uppmärksammats i Tyskland och ökat trycket på Merkel i frågor rörande migrationspolitik och kvinnors säkerhet.

Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
646Demonstration mot svenskt WHO-medlemskap
Annons