Våldtäktsvåg i Uppsala – kvinna skrek efter hjälp men ingen ingrep
Stadsparken i Uppsala. Faksimil Facebook

I helgen har en våldtäktsvåg drabbat universitetsstaden Uppsala. Två fullbordade våldtäkter och ett våldtäktsförsök anmäldes. Enligt polisen finns det inget som tyder på att det är en och samma gärningsman.

Det var vid klockan 03 natten mot lördag som en kvinna i 25-årsåldern utsattes för våldtäkt på Sysslomansgatan i stadsdelen Luthagen i Uppsala. Kvinnan överfölls av en okänd man som drog in henne i en gränd där han våldtog henne, rapporterar SVT.

LÄS ÄVEN: Misstänkt serietafsande iranier i Uppsala åtalas

Kvinnan har berättat för polisen att hon skrek efter hjälp till personer som stod utanför en närliggande pizzeria och rökte men ingen reagerade. När SR frågar polisens presstalesman Mikael Hedström varför han tror att sällskapet inte reagerade på kvinnans skrik svarar han:

– De kanske uppfattade det som ett skämt, det är inte ovanligt i sådana här situationer.

Tidigare samma natt, omkring klockan 01 ska ett våldtäktsförsök ha ägt rum på Fyrisgatan som ligger cirka 300 meter i från den gränd där kvinnan utsattes för våldtäkt.

Våldtog flicka
Natten mot måndag blev en flicka våldtagen i Stadsparken i Uppsala. Enligt polisen finns det inget som tyder på att det är en och samma gärningsman till de tidigare händelserna under helgen.

Efter helgens överfall vädjar polisen nu till allmänheten efter tips. Har du sett eller hört något kontakta polisen på 114 14. Inte i något av fallen har signalement på gärningspersoner offentliggjorts.

LÄS ÄVEN: Ordningsvakter ökar närvaron i Uppsala efter larm om minskad trygghet för kvinnor

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Vill du slippa reklamen och samtidigt stötta Samnytt
Bli då prenumerant och välj annonsfritt eller om du hellre vill donera välj det alternativet!