mobiltelefon

Foto: Mozilla.

Inrikes

Våldtog kvinna och stal mobilen – greps tack vare spårningsfunktion

Publicerad 7/1/2018
Annons

Vid tretiden natten till söndagen blev en kvinna i 20-årsåldern våldtagen av en man vid riksväg 56 i närheten av Västerås. Mannen, som är i 35-årsåldern, kunde gripas strax efter att han utsatt kvinnan för brottet.

Händelsen inträffade när kvinnan skulle ta sista nattbussen från Västerås till Sala. När hon steg av vid en hållplats någon mil norr om Västerås valde även den 35-årige mannen att kliva av.

Mannen, som var helt okänd för kvinnan, frågade henne om han kunde låna hennes mobiltelefon. När kvinnan svarade nej, drog mannen in henne i ett buskage och genomförde en fullbordad våldtäkt. I samband med våldtäkten stal han även kvinnans mobiltelefon.

Polisen, som larmades via en bekant till kvinnan, kunde tack vare att hon hade funktionen ”hitta min Iphone” påslagen på sin mobiltelefon snabbt lokalisera och gripa mannen med hjälp av en hundpatrull. Mannen hade ovetande, via den stulna mobiltelefonen, skickat ut signaler om var han befann sig.

Mannen togs därefter till Västerås polishus till förhör och åklagare kommer under söndagen att kontaktas för beslut om huruvida mannen ska anhållas. Kvinnan ska under dagen genomgå läkarundersökning. Något som ytterligare kan hjälpa polisutredningen är att bussarna är utrustade med övervakningskameror.

Polisen har inte offentliggjort några andra uppgifter om gärningsmannen än att det rör sig om en man i 35-årsåldern.

Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons