Somaliske medborgaren Mohomed, 17, döms av Falu tingsrätt till 150 timmars samhällstjänst för att bland annat ha våldtagit och hotat att döda en minderårig flicka och hennes familj. Mohomed slipper utvisning.

Domen omfattar ett stort antal åtalspunkter, däribland sexuellt ofredande, våldtäkt mot barn, övergrepp i rättssak, flera fall av olaga hot, ofredande (annan målsägande), våldsamt motstånd, inbrott och stöld, olovlig körning, olovligt brukande av fordon och tillgrepp av fortskaffningsmedel,.

Mohomed har bland annat hotat att skära halsen av flickan och stampa på hennes huvud om hon anmäler våldtäkten. Han skrek i samband med det dödshotet också upprepade gånger att flickan var hora.

Mohomed har även hotat att döda andra medlemmar i flickans familj om hon anmäler våldtäkten. Han döms dessutom för ett inbrott där han tillsammans med andra personer stulit varor, bland annat telefoner, till ett värde av 150.000 kronor, samt för att vid ett annat tillfälle tillsammans med andra personer ha stulit en personbil.

Mohomed döms till 150 timmars samhällstjänst. Konkret betyder det att han på sin fritid under några veckors tid måste utföra oavlönat arbete, exempelvis städning eller trädgårdsarbete.

Mohomed ska även betala skadestånd till den våldtagna flickan på 165 000 kronor. Han ska dessutom betala 5000 kronor i skadestånd till en annan ung flicka som han ofredat genom att spotta på.

Mohomed utvisas inte ur landet.